Opnieuw een Europees & vice-Europees kampioen voor Taekwondo Keumgang!

Taekwondoschool Keumgang uit Diest heeft er opnieuw een Europees en vice-Europees kampioen bij in haar rangen. In het Estse hoofdstad Talinn vonden de Europese kampioenschappen voor minioren (kids) en cadetten u21 plaats. Daar mocht een delegatie van Taekwondoschool Keumgang uiteraard niet ontbreken en een gooi doen naar goud.

Bij de minioren (kids) meisjes tot 27 kilogram pakte Alicia Badji (9) de Europese titel! Na sterke overwinningen tegen Oekraïne en Estland mocht ze op het hoogste schavotje plaatsnemen.

Elien Rabaut (13) kwam uit bij de cadetten meisjes tot 44 kilogram, ze won knap tegen Oostenrijk, Spanje en Turkije. In de finale moest ze de duimen leggen voor de Russische finaliste. Elien bekroonde haar sterk toernooi en werd vice-Europees kampioene.

“Wij kunnen terugblikkken op enkele schitterende prestaties. Twee medailles in de wacht slepen op de Europese jeugdkampioenschappen is fantastisch. Ook onze andere atleten haalden allemaal een plaats bij de acht besten, zij kunnen bijna de aansluiting maken bij de top. Keumgang blijft ook verder werken zoals we bezig zijn, er staan nog heel wat jonge atleten in de gang te wachten om evengoed te doen. De toekomst is verzekerd”, zegt voorzitter Louis Vicca.