logo Casalina

Open Brabant judotoernooi in Tervuren lokte meer dan 500 kampers

Open Brabant judotoernooi in Tervuren lokte meer dan 500 kampers
De organisatie moest coronaproof gebeuren, geen sinecure

Het Open Brabant judotoernooi is een nationaal open ranking-tornooi (U15,U18, U21+) dat aan het begin van het competitieseizoen steeds een breed deelnemersveld weet aan te trekken. Dat was nu niet anders met om en bij de 550 kampers op twee dagen tijd. Het is een ‘Open ranking-tornooi’, dit betekent dat er geen voorafgaande vereisten zijn om deel te nemen, maar dat het wel meetelt in de individuele competitieranking.

Aan competitie geen gebrek in de sporthal Diependal op de grens van Tervuren met Duisburg. Voor de meesten was het minstens een jaar geleden.

“2021 was geen recordeditie , maar ondanks corona was er toch een stevige bezetting van meer dan vijfhonderd ingeschreven competitiejudoka’s met verschillende internationale delegaties zoals uit Frankrijk, Nederland, Zwitersland en België. Ook Top Judo Amsterdam, het Luxemburgse nationale team en verschillende andere delegaties uit Zwitserland, Duitsland en Frankrijk tekenden present. Voor de editie van volgende jaar mikken we weer op een “normale” editie en hopen we andermaal op een recordeditie waarbij we onszelf het doel van 560 competitiejudoka’s voorop gesteld hebben”, wist organisator Jan Camelbeek.

Er vonden continu meerdere gevechten tegelijk plaats
Er vonden continu meerdere gevechten tegelijk plaats

Een bijkomende moeilijkheid was om het coronaproof te organiseren.

“We konden ofwel inkom vragen ofwel kiezen voor een maximumaantal bezoekers en kampers die tegelijk binnen mogen zitten. Dat maximum lag op tweehonderd, een bewuste keuze omdat de U15 en U18 nog niet hun beide vaccinaties hebben verkregen. Zo grijpen we naast inkomsten, maar zo willen we het leuk en leefbaar houden. Als gevolg van deze beslissing moeten we de jongens en meisjes afgezonderd houden. Op een bepaald moment enkel jongens of meisjes. Terwijl de jongens kampten, waren de meisjes in de opwarmingsruimte. Soms moesten ze buiten wachten, gelukkig was het mooi weer, en durfde er al wel eens iets uitlopen. We zijn fier dat de judoka’s in zowel binnen- als buitenland prima de weg naar ons toernooi vinden”, besloot Camelbeek.

De meisjes moesten buiten even wachten om aan de beurt te komen
De meisjes moesten buiten even wachten om aan de beurt te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *