logo Casalina

Met 20 Belgische titels wint Keumgang uit Diest voor vierde jaar op rij het BK

Met 20 Belgische titels wint Keumgang uit Diest voor vierde jaar op rij het BK
De kampioenen van Keumgang Diest in Charleroi

Het Belgisch kampioenschap poomsae (stijlfiguren) & kyorugi (olympische discipline sparring) vond onlangs plaats in Charleroi. Daar kwamen een 950-tal atleten op de mat om te bepalen wie een Belgische titel mee huiswaarts mocht nemen.

Het werd een fantastisch weekend voor de Diestse Taekwondoschool Keumgang. In totaal pakten de wedstrijdploegen 20 Belgische titels, vier zilveren en vier bronzen medailles.

Op zaterdag stond het BK poomsae met bijna 200 deelnemers op het programma. Keumgang trad aan met vijf atleten en mocht driemaal plaatsnemen op het hoogte schavotje, met twee individuele titels en één bij paarloop.

Aerin Vandeborght, Dorin Vandeborght en Liene & Torre Goethals (paarloop familiepoomsae) behaalden goud. Nomi Aerts en Torre Goethals pakten individueel zilver. Brons was voor Liene Goethals.

Op zondag was het de beurt aan sparring met 750 deelnemers uit alle hoeken van het land. Dertig Keumgangers bekampten hun tegenstanders en wonnen voor het vierde jaar op rij het teamklassement sparring. Zij kroonden zich opnieuw als beste club van de dag. Voor sparring werden 17 titels, twee zilveren en drie bronzen plakken behaald.

Amelie Claes, Andes Cammaerts, Arthur Beckers, Elien Rabaut, Ella Frederickx, Fenne Steenaerts, Hannah Laenens, Jolisa Laleman, Liam Preuveneers, Liene Goethals, Linde Ceulemans, Lore Alaerts, Noa Beckers, Sérina Badji, Silke Laleman, Troy Cammaerts en Vjera Van Ingh gingen aan de haal met Belgisch goud. Zilver was voor Loïs Van Wesemael en Mila Loonbeek. Delilah Shahzad, Jitske Preuveneers en Lily Deprez strandden met brons. Alexander Staeren, Alicia Badji, Aya Ait Mbark, Ferre Boons, Maarten Versin, Maud Vaninbroukx, Milan Andries en Torre Goethals sneuvelden in de voorrondes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *