Q8 tempo oil banner

 

logo Casalina

Lisa Vaelen kan tweede turnster met Gympiesopleiding worden die Olympische Spelen haalt

Lisa Vaelen kan tweede turnster met Gympiesopleiding worden die Olympische Spelen haalt
Gymnaste Lisa Vaelen rechts in beeld Foto de Gympies Keerbergen

Op 23 juli gaan de Olympische Spelen van start in Tokio. De verwachtingen voor het Belgische damesteam zijn hooggespannen. Voor de tweede opeenvolgende keer sinds 1948 konden de meisjes van Team Belgym zich als ploeg plaatsen voor de Olympische Spelen. Dat heeft zou zo zijn weerslag op turnclub de Gympies uit Keerbergen, die een kanshebster op een Olympisch ticket bijna helemaal opleidde.

Na de laatste interne test die dateerde van begin maart, komen nog tien atleten in aanmerking voor één van de vier felbegeerde Olympische tickets. Eén onder hen is Lisa Vaelen (16), die het grootste deel van haar opleiding in Keerbergen genoot. Pas in 2019 maakte ze de overstap naar Gent. Indien Lisa zich weet te kwalificeren, is zij na Rune Hermans in 2016, de tweede gymnaste die vanuit Keerbergen naar een Olympisch ticket wordt geloodst.

Vaelen zal overigens de komende dagen druk in de weer zijn.

Tussen 10 en 13 juni gaat ze in het Kroatische Osijek de World Challenge Cup voor Toestelturnen betwisten met Nina Derwael. Ze nemen beiden deel voor België en brengen allebei hun oefeningen aan de balk en de brug. Deze World Cup is de voorlaatste stap in het selectietraject voor de Olympische Spelen. De laatste stap is de Flanders International Team Challenge in Gent (26-27/06).

Vaelen is niet de eerste de beste, in 2019 sprokkelde ze enkele sterke prestaties bij elkaar. Op het WK voor juniores in het Hongaarse Gyor behaalde ze in team de vijfde plaats, op de Fit Challenge voor juniores in Gent pakten ze in team zelfs de gouden medaille en op de Jesolo Trophy voor junioren in Venetië pakte ze met haar ploeg brons. Individueel scoorde ze een andermaal een bronzen plak op het Belgisch kampioenschap voor junioren in het Luxemburgse Libramont.

Geef een reactie