logo Casalina

Keumgang uit Diest wint 27ste editie van goed bezet eigen internationaal taekwondotoernooi

Keumgang uit Diest wint 27ste editie van goed bezet eigen internationaal taekwondotoernooi
De medailles van Taekwondoschool Keumgang Credits Ria Laenens

Taekwondoschool Keumgang organiseerde in de loop van het voorbije weekend zijn eigen internationaal taekwondotoernooi in Diest. Bijna vijfhonderd atleten uit alle uithoeken van Europa zakten af naar de Keumgang Open, het jaarlijks sparringtoernooi van de Diestse taekwondoclub.

Een sparringteam van veertien Keumgangers won de eerste plaats in het clubklassement en kroonde zich het beste team van de dag. Een fantastische prestatie tussen verscheidene internationale teams afkomstig uit een vijftiental landen.

In totaal sleepte Keumgang vijf gouden, vier zilveren en drie bronzen medailles in de wacht.

Andes Cammaerts, Elias Van Kets, Ella Frederickx, Maud Vaninbroukx en Noa Beckers mochten plaatsnemen op het hoogste schavotje en behaalden goud. Ferre Boons, Guillaume Van Passel, Jolisa Laleman en Hannah Laenens namen het zilver huiswaarts. Liam Preuveneers, Troy Cammaerts en Fenne Steenaerts gingen met brons aan de haal. Febe Meynaerts en Shako Bakir strandden net langs het podium.

Deze editie was alweer de 27ste editie van de Keumgang Open. De Diestse taekwondoclub kan altijd rekenen op een grote groep leden, ouders en vrijwilligers om zulke evenementen te organiseren. Dit in combinatie met een feilloze samenwerking met de stad Diest en Taekwondo Vlaanderen kunnen we als één van de weinige organisaties een indoorcompetitiewedstrijd aanbieden voor taekwondoïn in Europa. Dit is alvast iets om fier over te zijn, ook de buitenlandse en binnenlandse deelnemende clubs waren terecht onder de indruk.

Geef een reactie