Gympies turnen zich in de kijker op Belgisch kampioenschap toestelturnen in Gent

Gympies Camille Geelen (l) en Fleur Leeman schitterden in Gent

Het Belgisch Kampioenschap toestelturnen Meisjes (TTM) vond het voorbije weekend plaats in de Gentse topsporthal. Het talrijk opgekomen publiek zag de Gympies-gymnasten schitteren.

Fleur Leeman (categorie A11), die dit seizoen elke selectiewedstrijd op haar naam schreef en ook al Vlaams kampioen werd in Lauwe, kon ook nu haar favorietenrol waarmaken. Zij won de gouden medaille na een spannende wedstrijd. Camille Geelen behaalde in dezelfde categorie een mooie zevende plaats.

Lisa Vaelen, voor de gelegenheid in Gympieswedstrijdpak, kroonde zich tot Belgisch kampioene bij de senioren. Lisa, die met team Belgym deel nam aan de Olympische spelen in Tokio, maakt nog steeds deel uit van de Keerbergse club, waar ze een groot deel van haar opleiding genoot.

Lisa Vaelen (in het wit) poseerde graag met haar clubgenotes

Sofie Broeckx, die de Gympies vertegenwoordigde in de categorie (A14-15) behaalde een verdienstelijke zesde plaats. Lyna Poels werd 21ste in haar categorie (B12). Kayleigh Uytgeerts (B11) die geselecteerd was als reserve, moest uiteindelijk niet aantreden.

Spanning op de wedstrijdvloer gaf veel sfeer op de tribune. Een vijftigtal Gympies-supporters zakte naar Gent af om de gymnasten aan te moedigen. De grote wedstrijden trekken altijd veel belangstelling van (groot)ouders en andere sympathisanten. Opmerkelijk deze keer was een grote delegatie van de jongste wedstrijdturners, die gewapend met een zelfgemaakt spandoek, hun clubgenoten tot mooie resultaten aanmoedigden en brachten.