logo Casalina

Gympies Keerbergen start met wedstrijdteam trampoline

Gympies Keerbergen start met wedstrijdteam trampoline
Trainer Bernd Nys is benieuwd naar het nieuwe team

De Gympies Keerbergen start weldra met een wedstrijdploeg trampoline. Geïnteresseerde gymnasten kunnen weldra deelnemen aan een selectieproef. De club heeft reeds twee wedstrijdteams: Toestelturnen Meisjes (TTM) en Demo. De drijvende kracht achter de nieuwe wedstrijdgroep is Bernd Nys, al twintig jaar lid van De Gympies en tien jaar trainer trampoline. Zelf maakt hij deel uit van het wedstrijdteam van turnkring Altis in Hulshout, waar hij de knepen van de wedstrijden leerde kennen. 

Met het trampoline-wedstrijdteam herneemt de Gympies de traditie die in 2006 werd onderbroken.

De club had reeds van 1997 tot 2006 een wedstrijdploeg in I-, A- en B-niveau, onder leiding van Wouter Penninckx, die tot vandaag nog steeds een sleutelrol speelt in de recreatieve jeugdwerking van de club.

De Gympies telt momenteel 183 trampolinegymnasten, verdeeld over 11 groepen.

Trampoline is momenteel erg populair. De laatste jaren was het vechten voor een plaatsje, met telkens lange wachtlijsten. Bij de recente uitbreiding van de gymzaal werd dan ook specifiek geïnvesteerd in materiaal voor deze discipline.

Momenteel zijn alle trampolinegymnasten recreanten. “Ik zie als trainer de gymnasten één keer per week. Elke keer valt me op dat er heel wat zijn die meer in hun mars hebben. Bovendien is een aantal onder hen bereid om bij te leren. Er is zeker voldoende potentieel aanwezig om een degelijke wedstrijdploeg samen te stellen,” voorspelt Bernd Nys.

De club beschikt ook over voldoende knowhow en optimale omstandigheden om te trainen. De nieuwe turnzaal beschikt over professionele wedstrijdtoestellen: twee dubbele minitrampolines, één met een landingszone en één met een mattenberg, en drie maxitrampolines. De nieuwe wedstrijdgroep wil focussen op de maxitrampoline, een olympische discipline waarbij de gymnasten tien spongen na elkaar uitvoeren. De wedstrijdgymasten zullen vijf uur per week trainen.

Sporten is niet de enige doelstelling die de club met de nieuwe wedstrijdploeg beoogt. Bernd Nys vat de doelstellingen samen in drie kernwoorden: beleving, ontwikkeling en ontdekking. De gymnasten moeten een positief gevoel overhouden aan elke training en elke wedstrijd. Ze zullen zich verder kunnen ontwikkelen in deze uitdagende gymdiscipline en ontdekken welk niveau ze kunnen bereiken in de competitie.

De Gympies blijven steeds in beweging
De Gympies blijven steeds in beweging

Selectie

Om de wedstrijdploeg samen te stellen organiseert de club selectietesten op 14 mei 2022 van 13.30 u tot 15.30 u. Jongens en meisjes die geboren zijn in 2014 of eerder zijn welkom. Ook geïnteresseerden die momenteel geen lid zijn van De Gympies mogen aan de selectie deelnemen. Vooraf inschrijven is noodzakelijk via info@gympies.be . De selectietesten gaan door in de turnzaal van de Gympies aan de gemeentelijke sporthal, Putsebaan 103, Keerbergen.

Afhankelijk van het niveau dat kandidaten tijdens de testen bereiken zal de wedstrijdploeg van de Gympies uitkomen op A-, B- of C-niveau. De jongsten onder hen starten sowieso op I-niveau, wat staat voor Instappers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *