logo Casalina

Bereid je voor op de negentiende editie van de Gympies Games op 7 en 8 mei

Bereid je voor op de negentiende editie van de Gympies Games op 7 en 8 mei
De Gympiesturnshow krijgt ook deze editie een aparte invulling

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei 2022 organiseert gymclub De Gympies Keerbergen haar tweejaarlijkse turnshow. Deze negentiende editie belooft weer een wervelend spektakel te worden van dans, muziek en acrobatie, waarin alle jeugdleden hun kunsten kunnen demonstreren. Gympies Games dompelt de toeschouwer onder in de sfeer van games en spellen. Voor deze editie kan de club rekenen op de samenwerking met de Keerbergse speelgoedwinkel B-Toys.

De turnshow vindt plaats in de grote zaal van de Keerbergse sporthal, die verbouwd wordt tot een echte showzaal met een grote tribune en professionele belichting.

“De turnshow vindt normaal om de twee jaar plaats. De laatste editie dateert van 2019. In 2021 kon de turnshow niet georganiseerd worden om de gekende reden. Ook dit jaar dreigde corona nog roet in het eten te gooien. De show was gepland in februari, maar werd uitgesteld tot 7 en 8 mei. Deze keer betekende uitstel gelukkig geen afstel,” aldus voorzitster Ilse De Smedt.

In 2019 waren er om en bij de drieduizend toeschouwers gespreid over drie shows. Om de bezoekersaantallen beter te spreiden, kiest de club dit jaar voor vier kortere voorstellingen: twee op zaterdag en twee op zondag.

In elke show treden een 250-tal kinderen en jongeren op. Het mooie aan dit evenement is dat echt alle kinderen aan bod komen, van elke leeftijd of elk niveau, in uiteenlopende disciplines: kleutergym, toestelturnen, trampoline, tumbling, ropeskipping en demo. Dit jaar worden zelfs twee maxitrampolines opgesteld…. spektakel verzekerd!

Niet alle groepen treden op in alle shows: de groepen met de jongste kinderen worden bijvoorbeeld niet op zaterdagavond geprogrammeerd. De wedstrijdgroepen treden op hun beurt enkel op zaterdagavond, met een gedeeltelijke bezetting, en zondagnamiddag op, aangezien zij dat weekend ook aantreden op het Vlaams kampioenschap in Lauwe.

Het thema werd ook dit jaar weer gekozen door de trainers. Wie al eerder een Gympies-show heeft bijgewoond, weet dat er altijd veel werk wordt gemaakt van de creatieve invulling van het thema. Voor de memorabele show Gympies Airlines in 2019 werden unieke beelden gemaakt op de luchthaven van Zaventem. Wie herinnert zich nog hoe een Gympies-lid zich wist te verstoppen in een koffer en via de transportband in de bagageruimte van de luchthaven belandde? Dit jaar staat de show in het teken van Games. Lokale speelgoedwinkel B-Toys opende alvast zijn deuren voor het creatieve team van de Gympies en zorgt samen met het speelgoedmuseum van Mechelen voor aangepaste decorstukken en attributen.

Aangezien een grote toeloop wordt verwacht, wordt extra parkeergelegenheid voorzien. Op zaterdag en zondag kan er ook op het Molenveld geparkeerd worden, op zaterdag aan de KLJ-lokalen, op zondag stelt Colruyt zijn parking ter beschikking. Het is aan te raden om de wagen thuis te laten, indien mogelijk.

Gympies Games op zaterdag 7 mei 2022 om 14.30 u en 19.00 u en op zondag 8 mei 2022 om 10.30 u en 15.00 u. Tickets kunnen online gekocht worden op www.gympies.be. Tot 6 mei 2022 gelden voorverkooptarieven: 7 euro per show (single ticket) voor kinderen van 3-12 jaar, en 14 euro voor wie ouder is dan 12 jaar. Aan de kassa zijn de prijzen voor een single ticket 10 euro (3-12 jaar) en 17 euro (+12 jaar). Kinderen jonger dan 3 jaar en Gympies-jeugdleden hoeven niet te betalen. Er zijn gereduceerde prijzen voor wie meerdere voorstellingen wil bijwonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *