Alle podia van het provinciaal kampioenschap toestelturnen kleuren “Gympies”

Enkele Gympies die in de prijzen vielen in beeld gebracht

De Gympies-gymnasten uit Keerbergen schitterden zeer recentelijk op de provinciale voorronde voor toestelturnen meisjes in Hasselt. Na drie voorrondes werden de medailles uitgereikt voor de provincie Vlaams-Brabant. In elke categorie werd een Gympies-gymnaste provinciaal kampioene!

Het waren Yléa Tollet (seniors), Sofie Broeckx (A14-15), Sien Ghekiere (A13) en Fleur Leeman (A11) die op het podium op het hoogste trapje de honneurs mochten waarnemen. Camille Geelen behaalde in deze categorie de zilveren medaille. Yléa, Sofie, Sien, Fleur en Camille werden daarenboven geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap op 7 en 8 mei in Lauwe. Jolane Dumalin behaalde een gouden medaille in de categorie A10. Ook zij maakt nog kans op een selectie voor het Vlaams kampioenschap.

Lyna Poels (B12) en Kayleigh Uytgeerts (B11) turnden op hun beurt eveneens een mooie wedstrijd in Hasselt. Beide meisjes blijven in de running voor een selectie voor het Vlaams kampioenschap. Op 23 en 24 april treden ze aan in de laatste provinciale voorronde in Tielt.

De Keerbergse turnkring De Gympies heeft momenteel twee wedstrijdteams: AGD, het Artistieke Gymnastiek Dames, en Demo. Volgend seizoen start de club met een nieuwe wedstrijddiscipline. Informatie daaromtrent volgt weldra.