logo Casalina

Gloednieuwe turnvloer laat voortaan Leuvense gymnasten op olympisch niveau turnen

Gloednieuwe turnvloer laat voortaan Leuvense gymnasten op olympisch niveau turnen
Blauwput Omnisport in vol ornaat Copyright Liesbeth Coremans

De turnhal van het Boudewijnstadion in Kessel-Lo kan opnieuw steunen op zijn paradepaardje: een verende turnvloer zoals die ook op de grootste turnkampioenschappen ter wereld wordt gebruikt. Het was al even aan vervanging toe en dat gebeurde onlangs. Dankzij de vloer zullen Leuvense turn-, acrogym- en dansclubs in de best mogelijke omstandigheden kunnen trainen.

De sporthal in Kessel-Lo is een vaste stek voor tal van Leuvense clubs. Blauwput Omnisport is qua ledenaantal de grootste gebruiker, maar ook andere clubs zoals Danscentrum Aike Raes maken van de faciliteiten gebruik. Gezien de vaste trainingsvloer voor turn en dans aan vernieuwing toe was, maakte de stad Leuven van de nood een deugd. Ze investeerde in een vloer van topmakelij, een exacte kopie van turnvloeren die op recente wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen voor turncompetities werden gebruikt.

“Deze nieuwe verende turnvloer is een absoluut pareltje, waar de Leuvense sportende jeugd de vruchten van zal plukken”, zegt Leuvens schepen van sport Johan Geleyns (CD&V). “Als stad investeren we voor onze sportinfrastructuur in hoogkwalitatieve materialen, waarbij niet alleen de veiligheid, maar ook het comfort doorslaggevend is. Die vinkjes tikt deze vloer makkelijk af: zowel jongens als meisjes, pluimgewichten als krachtpatsers, zullen er op een veilige, stimulerende manier grondoefeningen kunnen doen.” ​ ​

Blauwput Omnisport – Gerrit Michiels
Blauwput Omnisport – Gerrit Michiels

Feestelijk ingeturnd

​De vernieuwde turnvloer meet veertien bij veertien meter, inclusief een uitloopzone van 1 meter rond de hoofdvloer. De vloer heeft een onderbouw van stalen veren en kan naar schatting 15 tot 20 jaar intensief gebruikt worden, mits regelmatige vervanging van de toplaag in mousse. De investering heeft een prijskaartje van 65.000 euro.

Op zondag 8 januari werd de vloer feestelijk ‘ingeturnd’ tijdens het clubkampioenschap van Blauwput Omnisport. Toch dient de vloer in de eerste plaats voor trainingen, legt Johan Geleyns uit. “Met de vloer spelen we in op de vraag van de Leuvense clubs, maar willen we ook scholen ter wille zijn. Met een vloer van topniveau bieden we zowel voor schoolsport als voor topturners de beste trainingsomstandigheden aan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *