logo Casalina

Winnaar sprinttriatlon Hofstade vindt nieuwe ploeg

Winnaar sprinttriatlon Hofstade vindt nieuwe ploeg
Jasper Sabbe in zijn nieuwe omgeving

Het triatlonseizoen kende het voorbije jaar een bizar verloop, maar toch blijven de Meetjeslandse triatleten van het SMO-Scott Triathlon Team niet bij de pakken zitten en blikken reeds vooruit op de toekomst. In die optiek werd de 23-jarige Jasper Sabbe aangetrokken. Hij won het voorbije seizoen een spannende sprinttriatlon in Hofstade.

Deze beloftevolle Westvlaming atleet is al enkele jaren een vaste waarde binnen het triatloncircuit en mikt opnieuw op enkele podiumplaatsen op de sprint- en kwarttriatlon.

“We zijn dan ook fier om aan te kondigen dat Jasper volgend seizoen zal uitkomen in onze teamkleuren. Hij is nog niet zolang actief binnen de triatlonsport. Hij maakte sinds 2016 de overstap van recreatief loper naar competitieve triatleet. Sindsdien toont hij jaarlijks nog een mooie progressiemarge. De andere atleten binnen het team zullen voor hem zeker een motivatie en drijfveer zijn om in de toekomst de noodzakelijke stappen te zetten. We zullen hem ondersteunen in zijn verdere ontwikkeling.” licht voorzitter Gino De Witte toe. Ook teamkapitein Lowie De Witte is zeer tevreden om zijn persoonlijke vriend en trainingspartner in te lijven bij de rode brigade.

Hij maakt de overstap van de Izegemse Triatlon Club, waar hij werkte met een persoonlijke trainer. Jasper hoopt in de toekomst een vaste waarde te worden binnen de T3 Series, het topcircuit van Triatlon Vlaanderen. Ook in 2021 hoopt het Meetjeslandse team terug mee te doen voor de eindzege van dit regelmatigheidscriterium. Hij komt in het team terecht bij Vlaams-Brabanders Simon De Cuyper en Kiara Lenaertz.

De voorbije twee jaren werkte Jasper steeds een constant seizoen af met enkele mooie uitschieters. Hij is actief als redder in het zwembad van Moorslede. Hij veroverde het voorbije seizoen de overwinning in een spectaculaire sprinttriatlon in Hofstade. Sabbe bevond zich in die race na het zwemmen als vierde in de race op een kleine halve minuut van de leiders. Hij ging daarna diep en deed dat niet zomaar. Hij liep zonder tegenspraak naar de zege en droeg die toen op aan zijn overleden vriend en medetriatleet Kasper Lagae.

In 2019 mocht hij zich kronen tot winnaar in de sprinttriatlon in Roeselare en in de Belgische topwedstrijden in Brugge en Knokke kon hij steeds een top tien laten noteren. Ook in 2021 hoopt Jasper op hetzelfde elan door te groeien binnen de sprint- en kwarttriatlon. Ook de regionale non drafting wedstrijden staan volgend seizoen alvast in zijn agenda ingepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *