logo Casalina

Triatlon Duatlon Leuven zal er volgend jaar iets anders uitzien

Triatlon Duatlon Leuven zal er volgend jaar iets anders uitzien
De atleten van TDL op hun voorstelling in 2019

Triatlon Duatlon Leuven zal volgend jaar enkele wijzigingen ondergaan. Ze zullen zich in een nieuwe kledij in de competitie smijten. Hun mannelijke competitieve team blijft hetzelfde en er komen enkele meisjes bij. Daarenboven wordt er ook een tweede poging ondernomen om in 2021 de eerste editie van de City Triatlon Leuven te organiseren, tenminste als de omstandigheden het toelaten.

“Dat we niet uit ons kot mogen komen, wilt niet zeggen dat we stil hebben gezeten. Het team gaat er uiteraard mee door en we zijn toe aan nieuwe kledij voor de volledige club. Een paar sponsors gaan er mee door en er zitten een paar nieuwe in de ‘pipeline’. De Niels Albert Bike Store mogen we alvast met fierheid toevoegen aan onze sponsors, dat staat al vast en daar zijn we heel fier over”, klonk het bij Triatlon Duatlon Leuven.

Normaal gezien gingen ze in plaats van de traditionele halve triatlon een kortere race over de kwartafstand organiseren. Die ging oorspronkelijk in het midden van de lente plaats vinden, daarna werd deze verzet naar 25 augustus om finaal toch afgelast te worden als gevolg van covid 19.

“We hopen dat 2021 een veel beter jaar zal worden. Indien de omstandigheden het toelaten gaan we voor een tweede jaar proberen om de City Triatlon Leuven te organiseren, gezien de donkere maatschappelijke periode waarin we verkeren is dat allemaal onder voorbehoud”, aldus de Leuvense triatlonclub. “Iedereen blijft normaal gezien. We hebben met Pep Delvaux wel nog iemand in huis die daar binnen een paar jaar perfect in past. Voorts hebben we met de dochters van onze hondstrouwe en ervaren Kurt Wittemans een mogelijkheid op vrouwelijke leden in de toekomst. Komt daar eventueel een damesteam uit? We zien het wel.”

In welke kleuren de formatie in competitie zal treden, dat zal de komende periode duidelijk gemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *