logo Casalina

Triatlon Duatlon Leuven – Forsite presteert in blok

Triatlon Duatlon Leuven – Forsite presteert in blok
Dries Matthys op het hoogste schavotje Foto: Johan Roskams

Het kruim van de triatlonwereld zakte het voorbije weekend af naar het Netekanaal in Viersel. Daar stond sinds lang opnieuw een triatlon op het programma. Het Kempisch Triatlon Team bracht een uitstekende organisatie dat voldeed aan alle coronavoorschriften.

Triatleet van Triatlon Duatlon Leuven – Forsite Arthur De Jaegher uit Leuven smeet zich in de actie en bracht een mooi verhaal.

“Zo was er geen publiek toegelaten en het dragen van een mondmasker was verplicht tot aan de zwemstart. Op zaterdag werd de tweede manche van de T3 series en de T2 series georganiseerd, net als het BK sprinttriatlon. Een groot deelnemersveld, enthousiaste atleten en het smalle Netekanaal brachten een chaotische zwemstart met zich mee. Met een aantal sterke zwemmers en ervaren rotten in zijn rangen, overleefde TDL-Forsite het zwemnummer vrij vlot. Simon Folens kwam als tweede uit het water en enkele seconden later volgde Dries Matthys. Deze laatste kon na een demarrage tijdens de eerste fietskilometers Simon Folens in een kopgroep van zeven vervoegen. In de achtervolging vormde zich een groot peloton, waar Stijn Goris, Antonio Hernaert en Arthur De Jaegher zich tactisch lieten meedrijven. Ook Wannes Swinnen kon op het einde van de tweede discipline de aansluiting vinden. De kopgroep dook uiteindelijk met ongeveer veertig seconden voorsprong de tweede wissel binnen”, herinnert de jongeman afkomstig uit Haasrode zich. “Dries Matthys bracht de prestatie van de dag door als tweede over de streep te lopen, na een sterke Christophe Dekeyser. Hierdoor mag Dries zich nu Belgisch beloftenkampioen op de sprinttriatlon noemen.”

Matthys werd eerder al eens nationaal beloftenkampioen in 2019 op de olympische afstand. Simon Folens tekende voor de achtste plaats, na een overall zeer knappe wedstrijd. Antonio Hernaert kon uit het peloton nog oprukken naar positie elf. Ook Arthur De Jaegher en Stijn Goris doken de top twintig binnen en raapten zo nog kostbare punten op voor de ploegenranking van de T3 Series. Wannes Swinnen eindigde op een handvol seconden op de dertigste plaats. Het eindverdict voor TD Leuven-Forsite was een tweede plaats in het ploegenklassement, een Belgische titel in de beloftecategorie en vooral een team dat zich opnieuw smeet. Voorlopig staan ze vierde pin de ranking, op slechts drie punten van leider SMO-Scott. Met nog twee manches te gaan, ligt de strijd voor het eindklassement nog volledig open. Op 26 september staat nog een mixed relay op het programma in de Lilse Bergen en op 4 oktober sluit de T3 Series af met het BK ploegentriatlon in Doornik, waar TDL-Forsite hun titel zal verdedigen.

TDL-Forsite tekende zondag eveneens present in Viersel. Dit met een tweede stek voor Antonio Hernaert, een derde plaats voor Nicolas Tilman en een vijfde positie als gevolg op de kwarttriatlon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *