logo Casalina

Triatlon Duatlon Leuven – Forsite boekt opnieuw succes in T3 Series

Triatlon Duatlon Leuven – Forsite boekt opnieuw succes in T3 Series
TDL Forsite 2021-2022 Credits: Emilio Hernaert

De voorbije jaren boekte Triatlon Duatlon Leuven – Forsite flink wat progressie in zijn individuele en collectieve resultaten, dat bracht ook succes in de T3 Series met zich mee. Dat was voorbije openingsmanche in Sint-Laureins niet anders, na een spannende wedstrijd kwamen ze er collectief al derde over de streep. Hun tweede ploeg werd tweede in de T2, maar daar het onofficiële race betrof telde dit topresultaat niet mee voor een klassement.

Triatleet Arthur De Jaegher uit Haasrode brengt zijn relaas.

“Ik wil beginnen met een grote dankjewel aan de organisatie: Triathlon Vlaanderen samen met de club van SMO. Het was al een overwinning op zich dat de wedstrijd kon doorgaan”, opende De Jaegher. “Nadat al onze atleten een negatieve PCR-test konden voorleggen, mocht dan eindelijk de eerste manche van de T3 series 2021 van start gaan. Ons team ziet er dit jaar lichtjes anders uit met Dries Matthys die de overstap naar KTT heeft gemaakt. Gelukkig proberen we met TDL- Forsite de laatste jaren nog meer in te zetten op onze jeugdatleten. Zo is Pep Delvaux uit Kessel-Lo een opkomend talent en zal hij dit jaar meedraaien in onze T3 ploeg. Voor de rest stonden “de usual suspects” aan de start: Nicolas Tilman, Stijn Goris, Tuur Lemmens, Wannes Swinnen, Simon Folens en mezelf. Naast het team heeft de winter ook een aantal wijzigingen in onze omkadering met zich meegebracht. Zo hebben we de handen in elkaar geslagen met onder meer de Niels Albert Bike Store. Met het topmateriaal en de ervaring van de ex-wereldkampioen veldrijden kunnen we alvast met een gerust hart het fietsonderdeel aanvatten. In Sint-Laureins kwam dit zeker van pas, aangezien ons een pittig Vlaams parcours werd voorgeschoteld met kasseistroken en een krachtige zuidwestenwind.”

Een collectief sterke prestatie bracht TDL-Forsite uiteindelijk naar een derde plaats.

“Daar zijn we erg tevreden mee zijn en hierdoor zijn we nog steeds in de running voor een topresultaat in de eindranking van de T3 2021. De teamsfeer is uitzonderlijk goed en dat brengt mooie resultaten met zich mee. Zeker in een format als een ploegentriatlon, zoals in Sint-Laureins. Dit is zonder twijfel de sterkte van TDL-Forsite. Ik draai al meer dan tien jaar mee in deze ploeg en ben nog steeds heel blij om met deze ploegmaten het beste van mezelf te geven.”

Ook de tweede ploeg van TDL-Forsite deed het meer dan naar behoren.

De Leuvense tweede divisieploeg met Lukas Bosmans, Geert Janssens, Antonio Hernaert, Emilio Hernaert, Gaetan Malfeyt en Hugo Phillipe eindigde als tweede. De wedstrijd telde niet mee voor de T2 ranking aangezien het als gevolg van corona om een inofficiële wedstrijd ging, een hoopgevend resultaat om mee te nemen!

De komende periode mikt De Jaegher op de T3-Series en offroadtriatlons in de vorm van X-Terraraces. Een triatlon in de woestijn zoals hij in het verleden wel eens ondernam, behoort door het coronavirus even niet tot de mogelijkheden.

Geef een reactie