logo Casalina

Triatlete Valerie Van Hauwaert pendelt tussen werk, gezin en langere triatlons

Triatlete Valerie Van Hauwaert pendelt tussen werk, gezin en langere triatlons
Valerie Van Hauwaert op training

Op de planning van 2021 van Meerbeekse triatlete Valerie Van Hauwaert staan flink wat wedstrijden genoteerd over de langere afstanden. De goede loopster van het Marmotta Triathlon Team is actief in de leeftijdsreeks F40 trainde veel tijdens het afgelopen jaar pittig, maar bijna al haar wedstrijden werden geannuleerd als gevolg van Covid 19. Ze keek het virus deels in de ogen, als gastro-enterologe aan het Heilig Hartziekenhuis in Leuven werd ze ook ingezet in de strijd.

Tijdens de voorbije winter kon ze redelijk wat trainen, ze bracht veel tijd door op de mountainbike.

“Dat was wel leuk en ook deels de bedoeling van een training, het moet leuk blijven. Ik heb in 2020 enkel aan Oudenaarde en de triatlon de l’Ourthe kunnen deel nemen. In 2021 staan er een aantal wedstrijden op de planning. De triatlon series zijn een interessante optie voor wat nog komen moet, maar ik zit nog met mijn uitgestelde races van vorig jaar waaronder ook het WK 70.3 in Nieuw-Zeeland. Ik neem sowieso deel aan de wedstrijd over de volledige afstand in het Zwitserse Thun (11/7).”

Van Hauwaert had en heeft flink wat werk ook deels door Covid 19.

“Door het vele werk vrees ik dat ik zal moeten kiezen tussen dat WK en de race in Thun. In de loop van de eerste lockdown heb ik extra Covid 19-wachten gedaan. Nadien heb ik vooral heel veel uitgestelde zorg moeten inhalen, de zomer was zwaar. In tweede lockdown geen Covid 19 voor mij, maar gewoon heel druk plus één collega minder die op pensioen ging waarvoor er nog geen vervanger was gevonden.

Haar agenda werd door elkaar gesmeten.

“De planning wel gewijzigd, ik ging in 2020 veel halve triatlons doen, het ging een lang seizoen worden met een WK in eind november. Ik wilde vooral beter worden in het zwemmen, dan was de bedoeling om in 2021 vooral de focus op een race over de volledige afstand te leggen en op enkele halve triatlons. Het WK vindt nu plaats in Utah en werd verschoven naar half september. Mijn races in België zijn terugbetaald maar de Iron Mans 70.3 worden niet terug betaald, dus zijn die verzet. Op mijn kalender staat eerst de Ironman van Marbella (25/04) gepland, als het tenminste doorgaat. Begin juni volgt de Challenge Geraardsbergen, daarna de Ironman van Thun en eind augustus de Ironman 70.3 in Zell am See en dan uiteindelijk het WK. Hopelijk kan ik ook aan het BK deelnemen. Ik bekijk of ik tussendoor nog één of twee kleinere wedstrijden kan afleggen. Daarbuiten ben ik druk in de weer met mijn gezin. Ik ben sinds een jaar diensthoofd op mijn werk, dus dat moet ik ook managen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *