logo Casalina

Triatleet Lukas Bosmans zegeviert in de Ironman 70.3 van Maastricht: “Had zege niet verwacht”

Triatleet Lukas Bosmans zegeviert in de Ironman 70.3 van Maastricht: “Had zege niet verwacht”
Lukas Bosmans in Maastricht Foto Thomas Milissen

Tremelose triatleet Lukas Bosmans lijkt het coronavirus definitief vaarwel te hebben gezegd. Daags na zijn derde plaats in de Hageland Powerman Triathlon testte hij positief. Enkele weken later zijn de ziektekiemen verdwenen en zette hij betere prestaties neer tijdens het fietsen en het lopen op Nederlandse ondergrond.

“Het ging supergoed, alles verliep volledig volgens plan. Ik had de overwinning wel niet verwacht. Ik ben zeer tevreden omtrent mijn prestatie losstaand van het gegeven of ik nu won of vijfde werd. In Aarschot enkele weken geleden werd ik derde, de maandag nadien testte ik positief op corona. De ziektekiemen zaten daar dus al in het lijf. In Maastricht moest ik dertig kilometer meer op de fiets afleggen en trapte ik twintig watt beter, te voet was het vijf kilometer langer en deed ik per kilometer tien seconden beter. Het rendeerde om eens gezond aan de start te staan.”

Augustus is wedstrijdmaand voor Bosmans

“Augustus zit vol wedstrijden, Maastricht is achter de rug en komend weekend wacht me de Duitse Nordseeman Triathlon. Dat is een kortere race op een snel parcours, daar wil ik eens hard gaan. Mijn vrouw Christina is uit die buurt afkomstig. Daarna volgt de Ironman 70.3 in Duisburg. Amusement met vrienden staat er voor mij centraal. Zo start onder meer mijn trainer Hadwin De Donder er ook. Het is een relatief vlak parcours en de winnaar van vorig jaar, de Duitser Timo Schaffeld, staat opnieuw aan de start. Hij deed er vorig jaar 3 uur en 50 minuten over, ik ben benieuwd wat ik in vergelijking met die tijd kan presteren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *