logo Casalina

Triatleet Lukas Bosmans gehuldigd voor winst op World Police and Fire Games

Triatleet Lukas Bosmans gehuldigd voor winst op World Police and Fire Games
Triatleet Lukas Bosmans werd gehuldigd door Tremelo

Tremelo lauwerde onlangs zijn kampioenen, daartoe behoort ook triatleet Lukas Bosmans (34). Tijdens de voorbije zomer won hij de politie-agent de World Police and Fire Games en won hij ook nog eens de halve marathon in het Nederlandse Rotterdam. Daar bleef het niet bij hij werd nog mooi tweede op het wereldkampioenschap ironman in Utah.

Bosmans is geboren en getogen in Tremelo. Hij studeert af aan de KU Leuven als regent LO en studeerde een jaartje in het buitenland in Eastern Kentucky. Hij begon rond 2010 veel blessurelast te ondervinden tijdens het lopen en schakelde gaandeweg over naar de triatlonsport.

“Mijn eerste triatlon, was de sprinttriatlon van Viersel. Ik ging toen een weddenschap aan met goede maat Robrecht Paesen, ik won waardoor hij toen een maand zijn snor moest laten staan. Die stond hem wel bijzonder goed moet ik toegeven. Het seizoen nadien was mijn eerste echte triatlonseizoen. Ik maakte er vrienden, maar de meeste mensen in die wereld waren dat al. Ik zal komend seizoen voor het elfde jaar voor Triatlon Duatlon-Leuven uitkomen. Dat is het meest logische, ik voelde me er al thuis vanaf dag één. We gaan er met zeven ons voorbereiden op de volledige Ironman van Hamburg (04/06), de halve Ironman van Maastricht (06/08) en het WK in het Finse Lahti (27/08). Zoals steeds staat plezier maken komend seizoen centraal”, aldus Bosmans die nog met een ontstoken achillespees sukkelt maar hoopt om spoedig weer te kunnen lopen. “Die huldiging in eigen gemeente vond ik best tof. Plaatselijke atleten in beeld brengen dat is leuk en ik ken bovendien weinig gemeentes met een zwembad, ideaal om te trainen”, besloot de hoofdinspecteur van de politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo).

Wie gehuldigd werd kan je hier nog eens nalezen. Wie interesse heeft in een (individuele) reportage op www.regiosport.be, zoals voor triatleet Lukas Bosmans nu en mountainbiker Sven Van Vlasselaer uit Baal volgende week het geval is, mag altijd contact nemen via info@regiosport.be,  https://www.facebook.com/regiosportbe of via https://www.instagram.com/www_regiosport.be/

Één gedachte over “Triatleet Lukas Bosmans gehuldigd voor winst op World Police and Fire Games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *