logo Casalina

Simon De Cuyper begint stilaan weer trainingsvolume op te drijven

Simon De Cuyper begint stilaan weer trainingsvolume op te drijven
foto: Maarten De Vos credits: SMO-Scott

Leuvense triatleet Simon De Cuyper (34) is sindskort opnieuw volop aan het trainen. Stil zitten kan de sterke loper van SMO-Scott amper of zelfs niet. Nu het trainingsvolume weer stilaan de hoogte ingaat, begint hij zichzelf doelen te stellen, vooral over de halve afstand, maar ook over de kwart- en sprintlengte.

De Cuyper kan gezien de covid 19-maatregelen uiteraard naar hartenlust fietsen en lopen. Om te zwemmen moet hij verder gaan.

“Ik ging voorbije zaterdag naar Nederland om te zwemmen, daar is dat nog mogelijk. In België zijn we momenteel allemaal een beetje duatleet. Na een lange break ben ik momenteel in gang aan het schieten, al is dat stil zitten relatief. Ik kan nooit volledig stil zitten en blijf zo aan tien uur sporten per week komen.”

Zijn ambities in 2021 blijven voorlopig in België, de triatlon over de halve afstand spreekt hem het meeste aan.

“Uiteraard zijn we met SMO-Scott geïnteresseerd in de T3 Series ploegencompetitie, daarin werden we vorig seizoen tweede. We willen nu met een jonge ploeg iets opbouwen en waarom niet mikken op de eindzege in het klassement? Dat nieuwe triatloncircuit met vijf wedstrijden, georganiseerd door Triatlon Vlaanderen en Bro.Go is wel interessant, maar het moet wel passen in mijn schema. De halve afstand daar zet ik in 2021 mijn zinnen op. Daar blijft het niet bij, door het aflasten van het nationale kampioenschap over de kwartafstand ben ik nu al sinds 2019 titelverdediger, dus die titelstrijd ga ik ook in 2021 aan in Kinrooi (04/07). Ook het nationale kampioenschap op de sprint is iets om naar uit te kijken, zo raakt je kalender snel opgevuld. Hopelijk zal alles ook plaats vinden. Ik vond het maar een rare beleving met geen of amper toeschouwers. Ik had bewondering voor de organisatoren die vorig jaar hun race hebben doorgezet, hopelijk zal dat ook in de nieuwe jaargang kunnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *