logo Casalina

Seppe Odeyn onder de vier uur in de IM 70.3 in Dubai

Seppe Odeyn onder de vier uur in de IM 70.3 in Dubai
Odeyn met de Dubaiskyline achter zich. Foto: Pieter Heemeryck

Seppe Odeyn uit Herent reisde samen met dorpsgenoot Pieter Heemeryck naar het hete Dubai af om er de Ironman over de halve afstand met succes af te leggen. Voor Heemeryck verliep het niet zoals gewenst, de deelnemer met rugnummer één moest na het fietsen afstappen. Odeyn beet door en bekwam voor wat hij naar het Midden-Oosten, een chrono onder de vier uur.

Drie uur negenenvijftig minuten en negentien seconden, na een slechte zwembeurt manoeuvreerde de Beer van Wijgmaal zich naar een tijd onder de vier uur.

“Ik heb kort samengevat slecht gezwommen en goed gefietst en gelopen. Het was er vooral warm waardoor de wedstrijd gelukkig ook vervroegd werd, maar naar het einde van mijn wedstrijd toe ging het toch al naar de vijfendertig graden toe. Er vieel geen schaduw te bespeuren op het loopparcours, dat was wel zwaar. Ik wou onder de vier uur de wedstrijd afwerken en dat is net gelukt. Het was de enige race op de kalender in deze periode, het was geen voorbereidend werk op een volgend doel. Nu is het afwachten geblazen naar wanneer we nog eens een kans op een wedstrijd hebben”, wist Odeyn die sinds zaterdagavond terug is vanuit Dubai.

Tijdens zijn zonnige conditietest op verre afstand haalde Odeyn Heemeryck in rond fietskilometer veertig.

“Hij was toen niet meer aan het doorfietsen, ik zat toen op schema voor de tijd onder de vier uur. De warmte tijdens het fietsen viel op zich mee. Dat kwam deels door de snelheid die ik ontwikkelde, maar ook door het vroege uur. Vooral het afsluitende lopen was toch zwaar door het gebrek aan schaduw. Ik ben blij met mijn wedstrijd, het enige fysieke ongemak dat ik eraan overhield waren opengeschuurde voeten, dat valt al bij al mee”, wist de prille dertiger die uit Wijgmaal afkomstig is.

Heemeryck had op zijn beurt ambities in Dubai maar beleefde een offday en stapte na het fietsen teleurgesteld uit de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *