logo Casalina

Sander Heemeryck: “Coronacrisis hakt in op de motivatie”

Sander Heemeryck: “Coronacrisis hakt in op de motivatie”
Sander Heemeryck oefent op de fietsdiscipline

In normale omstandigheden zat dua- en triatleet Sander Heemeryck (27) al ruimschoots over de helft van zijn seizoen. Door de coronacrisis liep de snelle man van Scott-Domo onlangs voor het eerst. Hij werd derde op de run van tien kilometer op de tweede editie van de Do It Fast Dortmund.

“Ik nam er vooral deel aan die wedstrijd om een goede tijd op de tien kilometer te lopen. Jammer genoeg waren de omstandigheden en het parcours niet ideaal om snelle tien kilometer te lopen”, kijkt hij kort op zijn wedervaren terug.

Die derde plaats is al bij al een opsteker na vele onzekere maanden.

“Ik denk dat het voor mij net zoals bij zovelen moeilijk was om gemotiveerd te blijven. Vooral het feit dat alles werd afgelast en er niet echt iets in het vooruitzicht stond qua wedstrijden, was niet zo goed voor de gedrevenheid. Eigenlijk ben ik blijven door trainen en was het vooral voor het plezier zwemmen,  fietsen en lopen. Ook met het oog naar volgend jaar toe. Ik ben van mening dat de vele trainingen naar volgend seizoen toe ook renderen, wat betekent dat niet al het werk voor niets is. Proberen positief te blijven was de boodschap”, blikt hij terug op troebele tijden. “Mijn volgende doel is het Belgisch kampioenschap over de halve afstand aan de Henegouwse Meren van de Eau d’Heure in het Henegouwse Froidchapelle. Een opmerkelijk gegeven is toch wel dat zowel de nationale kampioenschappen over de volledige, halve en kwartafstand op één weekend op dezelfde locatie zullen plaats vinden”, vervolgt hij. “Ik ben van mening dat het een parcours is dat mij moet liggen. Veel op en neer en niveauverschillen op de fiets spelen wel in mijn voordelen. De gure wind zal ook een rol spelen. Het is alleen afwachten wie er allemaal gaat meedoen om te zien op wat ik aanspraak kan maken”, besluit de nuchtere atleet uit Peutie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *