logo Casalina

Sander Heemeryck beste age-grouper in Challenge Sankt-Polten

Sander Heemeryck beste age-grouper in Challenge Sankt-Polten
Sander Heemeryck moet af en toe ook bekomen van een inspanning

Als 38ste kwam triatleet Sander Heemeryck over de streep in de Challenge Sankt-Polten in Oostenrijk en dat te midden van quasi enkel proftriatleten. De twintiger van Domo-Scott was wel de beste agegrouper maar dat was hoegenaamd niet de bedoeling. Hij wou dit seizoen enkel in eigen land wedstrijden betwisten én het was de bedoeling dat hij als prof zou meedingen naar een prestatie, zo miste hij ook een goede fietsprestatie.

“Het was in de eerste instantie de bedoeling dat ik in België mijn wedstrijden zou afwerken. Door het verzetten van de halve triatlon van Lievegem, kwam er op dat vlak een kink in de kabel. Sankt-Polten was voor mij een plan B. Er waren honderd proftriatleten ingeschreven, in principe hoorde ik daar ook bij, maar ik heb dat veel te laat in orde proberen brengen. Ik moest nog onderzoeken ondergaan, maar daar was het allemaal te laat voor. Had ik met de pro’s gestart dan had ik tijdens het fietsen vooraan gereden en een veel snellere tijd gerealiseerd omdat het tempo in die groep aanzienlijk hoger lag. Al bij al ben ik blij met deze competitie en dat ik de meet haalde in deze coronatijden.”

De omloop beviel de jongste Heemeryck wel.

“Zo’n parcours kom je in België niet tegen, de Challenge Dendermonde komt misschien het dichste in de buurt. De eerste twintig à dertig kilometer op de fiets reed je op een autosnelweg, echt speciaal. Daarna volgde een heuvelende omloop met één klim van drie kilometer, de rest waren hellingen van ongeveer een halve kilometer. Het was voor powermannen, ik kwam wat gewicht te kort om zo’n wattages te draaien. Het was een mooie ervaring.”

De Kallemoeietriatlon in Beernem en de Caveman in Kanne zijn de volgende uitdagingen van Sander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *