logo Casalina

Pieter Heemeryck kan zege in Challenge Daytona niet herhalen

Pieter Heemeryck kan zege in Challenge Daytona niet herhalen
Pieter Heemeryck kwam niet in de buurt van zijn zege in 2018 in Daytona Foto: Daytona Challenge

Herentse triatleet Pieter Heemeryck boekte in de Amerikaanse Challenge North America in Daytona Beach een achttiende plaats in een sterk internationaal deelnemersveld. Toch was dit niet het resultaat waarvoor hij naar de Verenigde Staten, een val van een kleine drie weken geleden was nog niet helemaal uit zijn systeem verdwenen. Vooral tijdens het afsluitende lopen leek hij hiervan hinder te ondervinden. Zijn zege van 2018 herhalen, daarvan was nooit sprake.

De prille dertiger van het Domo-Scott Team hoopte vooraan een rol te kunnen spelen op het overbekende circuit van Daytona. Hij startte vol ambitie aan de twee kilometer zwemmen, 80 kilometer fietsen en 18 kilometer lopen.

Heemeryck kwam als 27ste op het droge op iets meer dan anderhalve minuut van de eersten, nog geen man overboord. Op de fiets kwam de prille dertiger in een achtervolgend groepje met grote namen zoals Javier Gomez terecht, ze volgden toen voorlopig op anderhalve minuut van de leiders. Na het fietsen was er sprake van zeven koplopers, Pieter volgde solo als elfde op 1.35 minuut. Tijdens het lopen verloor De Reiger uit Herent, zoals zijn bijnaam luidt, van zijn pluimen en volgde hij op drie minuten en later zelfs vier van de kop. Een achttiende stek was zijn deel.

“Ik heb enorm veel energie geïnvesteerd in de voorbereiding van deze wedstrijd. Deze winnen zoals in 2018 had ik niet verwacht, daarvoor was het deelnemersveld iets te sterk. Toch had ik wel wat stress voor de start van deze race. Gezien de moeite die ik stak in deze wedstrijd en deze achttiende plaats als gevolg, trek ik met teleurstelling huiswaarts”, reageerde de triatleet vanaf de Verenigde Staten. “Drie weken voor de wedstrijd stevig onderuit gaan, was geen goed plan, maar ik dacht dat ik er klaar voor was. Toch ondervind ik nog hinder van de elleboog, ik vrees dat ik barstje opliep aan dat gewricht. Ik gaf alles wat ik in me had, maar kwam nooit in de buurt van wat ik voor ogen had. Ik had vooral last van mijn blessures in het water. Hopelijk zal ik beter aan de start komen van de volgende uitdaging en brengt 2021 ons een normaler competitiejaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *