logo Casalina

Opnieuw een knieletsel voor triatlete Deborah Van Gossum

Opnieuw een knieletsel voor triatlete Deborah Van Gossum
Deborah Van Gossum in Menen Foto Johan Heytens

Een jaar nadat triatlete Deborah Van Gossum met succes werd geopereerd aan haar linkerknie aan het plica syndroom, liep ze een kraakbeenletsel aan de knie op. Bij de Scherpenheuvelse werd in de winter van 2019-2020 een plooi in het kapsel onder de knieschijf die hard was geworden, weggesneden. Door dit nieuwe letsel kan de dertiger van triatlonformatie Go Like Hell Scherpenheuvel weer helemaal opnieuw beginnen.

De zwemspecialiste over de lange afstand werd net zoals vorig jaar vooruit geholpen in het AZ in Herentals.

“Vorig jaar had ik door mijn blessure moeite met fietsen en de trap op en af gaan”, opende Hagelandse die goed revalideerde. In één van haar doelen in 2020, de Ironman van Lanzarote, werd ze overall 25ste en in haar agegroup F30 vierde. “Ik was vorige zomer nog relatief goed en ik kon opnieuw alles doen, maar door dat kraakbeenletsel is het weer terug naar af. Het is verre van in orde momenteel, iets meer dan een maand geleden onderging ik de ingreep in het ziekenhuis. Ik heb geen idee waar ik over enkele weken zal staan. Ik hoop alleszins binnen een drie weken terug te kunnen starten met fietsen en lopen, zwemmen gaat momenteel wel nog. Wedstrijden plannen is op deze manier ook zeer moeilijk.”

Buiten haar blessure levert de onzekerheid door corona onzekerheid op in de wedstrijdkalender van Van Gossum.

“Mijn vriend Nelis Pex dacht aan Lanzarote deel te nemen, maar gaan die wedstrijden wel door? Ik vind het riskant om ergens in te schrijven, want dan ben je weer je geld kwijt. Als je dan een reis moet boeken en je moet in quarantaine, daarom hebben we ons ook nog nergens ingeschreven. In België kunnen we mikken op de wedstrijden van de langere afstanden zoals bijvoorbeeld Oudenaarde, de Lacs de l’eau d’heure, Aarschot, Viersel en sinds vorig jaar is daar Menen bijgekomen. Dat was de afscheidswedstrijd van Frederik Van Lierde in Menen, al mijn geplande triatlons waren afgelast. Ik heb daar dan deelgenomen aan de trio triatlon. Nelis heeft gezwommen, mijn vader Dirk heeft gefietst en ik gelopen. Dat was ook wel eens heel fijn om te doen. Daar vindt dit jaar het Belgisch kampioenschap over de halve triatlonafstand plaats, niet oninteressant.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *