Q8 tempo oil banner

 

Na twintig maanden kan Tom Mets weer zijn ding doen op de halve afstand

Na twintig maanden kan Tom Mets weer zijn ding doen op de halve afstand
Tom Mets voor een zwemsessie Foto: Sam Govaert

Nadat hij twintig maanden niet op zijn geliefde halve afstand heeft kunnen presteren, was het voorbije weekend dan eindelijk zo ver voor Leuvense triatleet Tom Mets. In de Oostenrijkse Challenge Sankt-Polten bereikte hij in een deelnemersveld boordevol profs als 31ste de meet. Stilaan begint er beweging te komen in zijn triatlonseizoen met nog enkele uitdagingen over enkele weken, maar de prille dertiger van Leie Triatlon Team Deinze was enorm blij met deze ervaring.

Het was van zijn zege in de Lacs d’Eau d’Heure eind september 2019 geleden dat hij mee kon dingen op de halve afstand. In 2020 kon hij enkel zijn tanden zetten in een kwarttriatlon en een wedstrijd over de 1/3de afstand.

“Ik startte relatief last minute in Oostenrijk. Het was het plan om eerst een halve triatlon over de halve afstand te betwisten in het Oost-Vlaamse Lievegem, mar deze werd verplaatst. In Oostenrijk was er een stevig coronaprotocol met twee testen op voorhand en net voor en net na moest het mondmasker op. Ik ben tevreden over mijn tijden, ook in de race zat het gevoel goed”, bevestigd de meervoudige nationale kampioen. “Tijdens de zwemstart moest ik enkele kloppen incasseren, dat was verre van ideaal. Op de fiets bevond ik me lang in de groep van de Duitser Kienle die de Ironman van Hawaï won. Naar het einde toe heb ik mijn tempo gezocht, te voet verliep het goed.

Mets werd 31ste op een sterk deelnemersveld in een Challengerace die geen concurrentie kende van andere triatlons op dat moment.

“Het was de enige triatlon op dat moment in Europa, zo goed als iedereen met wat naam en faam tekende er aanwezig. Er stonden met andere woorden honderd profatleten aan de start. Ik ben tevreden met tijd en plaats daar het zo lang geleden was dat ik die afstand kon afhaspelen. Ik verwacht dat het vanaf nu enkel in stijgende lijn zal gaan. Over twee weken neem ik deel aan de kwart in Beernem met mijn vrouw Lore, de week nadien wacht me die uitgestelde race over de halve afstand in Lievegem.”

Pieter Heemeryck begon als zesde aan de looprace, maar viel na enkele kilometers terug. Stenn Goetstouwers uit Wuustwezel was als achttiende de beste Belg. De West-Vlaming Kenneth Vandendriesschhe werd 26ste. Sander Heemeryck uit Peutie won overall de agegrouprace als 38ste.

Geef een reactie