logo Casalina

Na elf jaar Atriac zet Koen Veramme koers naar … Triatlon Duatlon Leuven

Na elf jaar Atriac zet Koen Veramme koers naar … Triatlon Duatlon Leuven
Koen Veramme loopt in de richting van TD Leuven

Donderslag bij heldere hemel in de triatlonwereld: na elf seizoenen verlaat Leuvenaar Koen Veramme de Atriacformatie waarbij hij een multitude aan succes onder andere in de vorm van nationale titels verzamelde. Hij treedt als prille veertiger met het lijf en de conditie van een jong veulen toe tot Triatlon Duatlon Leuven, de formatie in zijn buurt.

Op elf jaar Atriac realiseerde Veramme vijf nationale titel ploegentriatlon en negen podiums op datzelfde kampioenschap.

“Die periode bracht me ontelbare vriendschappen en memorabele momenten. Ik bedank de fantastische sponsors, heerlijke teamgenoten, en schitterende coaches. Jullie zorgden ervoor dat ik mezelf tot het uiterste bleef pushen. Ik blijf met dezelfde ambitie mij als een jong veulen gooien voor mijn nieuwe team vanaf 2022. Ik heb omzeggens mijn beste prestatie van mijn carrière vorig jaar neergezet met winst in de triatlon van Alpe d’Huez, dus ik voel zeker niet dat er sleet op zit. Vanaf mijn 32ste ben ik gestopt met ouder worden. Ik blijf dus heel ambitieus in T3 Series, BK’s en op Alpe d’Huez”, opende de sterke loper behalve in regenweer.

Het verlaten van Atriac kwam er na een verschil in sportieve visie.

“Ik verlaat Atriac omdat het bestuur daar een nieuwe visie op topsport heeft ontwikkeld voor 2022 waarin ik me niet kan vinden. De keuze voor TDL is een logische. De club van mijn thuisstad, een topsportklimaat, een ploeg die voor de prijzen gaat en een professionele omkadering heeft. Ik ken er bijna de volledige ploeg, dus dat zal zeker helpen om me snel thuis te voelen. Ik kijk nu al uit naar volgend seizoen!”

Geef een reactie