logo Casalina

Lukas Bosmans pakt podium in T3 Series Namen én Jeezekesloop

Lukas Bosmans pakt podium in T3 Series Namen én Jeezekesloop
Lukas Bosmans geniet van alle triatlonervaringen, of het nu kort of lang is

Tremelose triatleet Lukas Bosmans nam in divisie twee deel aan de T3 Series Triatlon in Namen. Met zijn Triatlon Duatlon Leuven pakte hij er plaats drie waardoor de leiding werd overgenomen van het Kempisch Triatlon Team. Enkele uren nadien hielp hij zijn coach Hadwin De Donder aan een tweede stek in de Jeezekesloop in Wezemaal.

Bosmans werd met zijn TDL derde en deed een prima klassementszaak

De drie deelnemers per team moesten er twee supersprints afleggen, kortom zes minitriatlons in de aflossing. Ze moesten telkens 250 meter zwemmen, 3,7 kilometer fietsen en 1,8 kilometer lopen.

Hij nam in Namen deel met de broers Emilio en Antonio Hernaert

“Het waren enorm korte afstanden voor iemand die het gewend is om Ironmans af te leggen, maar het was wel heel plezant. Het was niet evident, maar ik heb er het maximale uitgehaald. Onze rechtstreekse concurrenten zijn KTT en Triathlon Team Braine, we zijn hen voorgebleven en konden punten pakken. Op het einde kon ik in de spurt succesvol iemand van TTB afhouden. Het was een pittige individuele aflossingsrace, maar ik ben blij dat we de leiding konden overnemen. Nadien heb ik in de Jeezekesloop in Wezemaal over tien kilometer nog haas gespeeld voor coach Hadwin De Donder. Hij eindigde daar als tweede, ik als derde, dat is geen oneer achter sterke loper en winnaar Michael Somers.”

De volgende opdracht van Bosmans is de Hageland Power Triathlon (17/07) die hij in het verleden al eens won.

In de T3 Series deed TDL het prima, de mannen in eerste divisie werden tweede in Sint-Laureins. De vrouwen klokten er af als derde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *