logo Casalina

Lukas Bosmans doet een gooi naar WK-ticket op Ironman 70.3 in Lanzarote

Lukas Bosmans doet een gooi naar WK-ticket op Ironman 70.3 in Lanzarote
Lukas Bosmans geniet van alle triatlonervaringen, of het nu kort of lang is

Na een probleemloze voorbereidingswinter trok Lukas Bosmans uit Tremelo vrijdag naar Lanzarote. In eerste instantie om met zijn gezin een welgekomen vakantie mee te pikken, maar anderzijds is het ook bittere triatlonernst. Hij hoopt er in de Zwiftkleuren mee te doen voor kwalificatie voor het wereldkampioenschap in het Amerikaanse St. George (16-17/09), voor alle duidelijkheid Bosmans is en blijft een triatleet van Triatlon-Duatlon Leuven maar geniet van de know how van de Zwift Academy!

Perfecter qua winter beleefde Bosmans het zelden, hij maakte in het lopen enorme vorderingen.

“Mijn voorbereidingswinter verliep perfect, veel beter dan verwacht. Ik trok onder andere één week met het Zwiftteam naar de Verenigde Staten. Ik kreeg veel tips van Britse drievoudige wereldkampioen Tim Don, daar steek je enorm veel van op. De bikefitting in combinatie met de windtunnel, beter bestaat bijna niet om vorderingen te maken. Hierdoor paste ik mijn houding lichtjes aan en met positieve gevolgen.”

Lanzarote betekent voor Bosmans zowel recreatie als inspanning.

“Het is de eerste grote wedstrijd over de halve afstand in Europa en een goede test voor het wereldkampioenschap die dit seizoen niet in Hawaï maar in St.George, Utah, plaats zal vinden. Ik heb er in het verleden steeds goede ervaringen opgedaan op dat traject met een zware fietsomloop. Dat samen met een vakantie met het gezin, een betere samenloop kan bijna niet”, wist Bosmans. Hij plaatste zich er vorig jaar onder andere voor het WK.”Ik heb de startlijst al eens bekeken en het staat al vast dat ik mijn agegroup moet winnen, dat is toch de inzet. Mijn lopen is ondertussen enorm goed geëvolueerd, ik mik daarom op een goede afsluitende halve marathon.”

Bosmans start zaterdagochtend in Lanzarote aan zijn triatlon over de halve afstand om 7.30 uur plaatselijke en 6.30 uur Belgische tijd.

Geef een reactie