logo Casalina

Leuvense triatlonkoppel stelt doelen voor 2021

Leuvense triatlonkoppel stelt doelen voor 2021
Vanclooster en Mets in een korte pauzemodus Foto: Vanclooster Productions

Leuvens triatlonkoppel Lore Vanclooster en Tom Mets bleven ietwat op hun honger zitten in 2020, onder hun beiden kwamen ze samengeteld in actie in vijf wedstrijden. Mets betwistte er drie, Vanclooster twee, echt pieken konden ze als gevolg niet. Het onafscheidelijke duo gaat in 2021 hun vierde seizoen bij het Leie Triathlon Team Deinze – Oil Service.

“Dat was uiteraard veel minder dan voorzien”, opende Mets. “We hebben wedstrijden nodig om naar regelmaat te evolueren. Zo kunnen we niet pieken naar een periode, we hebben qua triatlons gepakt wat we konden pakken. Gelukkig konden we deze winter al flink trainen. In deze donkere tijden zijn de dagen wel heel kort om te fietsen, dat gebeurt dus soms indoor. We werken veel van thuis uit en enkele weken geleden gingen de zwembaden gelukkig opnieuw open, zodat we die discipline vlotter kunnen onderhouden.”

De doelen van Vanclooster en Mets voor 2021 klinken bekend.

“Mijn hoofdobjectief was een volledige triatlon te lopen. Ik wou in 2020 mijn debuut maken op die afstand, dat ging eerder op het seizoenseinde plaats vinden”, klonk het bij Mets. “Ik heb al ervaring over de volledige afstand, ik bracht er al twee tot een goed einde. Normaal ging ik in 2020 de volledige triatlon van Kopenhagen afleggen, dat is nu noodgedwongen een jaartje opgeschoven”, vulde Vanclooster aan. “Het nationale kampioenschap over de halve afstand in Menen en de grootste halve en kwarttriatlons in het land zouden ook een uitdaging kunnen betekenen. Normaal gezien staat de City Triatlon in Leuven over de kwart in onze agenda net zoals de thuisrace van ons team in Sint-Martens-Latem. Indien onze agenda het toelaat, kan de triatlon over de 1/3de afstand in Aarschot komende zomer ook een interessante opportuniteit worden.”

Indien Vanclooster niet meedoet in een race, dan staat ze Mets bij
Indien Vanclooster niet meedoet in een race, dan staat ze Mets bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *