logo Casalina

Kiara Lenaertz mikt op volgende Olympische Spelen

Kiara Lenaertz mikt op volgende Olympische Spelen
Kiara Lenaertz (links) op training met Jolien Vandemoortele. Foto: Stan Vandendriessche

Dit weekend staat de eerste en enige wedstrijd in België op het programma voor Hoeilaartse triatlete Kiara Lenaertz. Het gaat om het Belgisch kampioenschap mixed team relay in Lille met haar team SMO-Scott.

Er werden al meerdere wedstrijden in België georganiseerd, door een stressfractuur was ze nog niet in staat om aan deze wedstrijden deel te nemen.

“Ik heb wel al een gewone wedstrijd in Tsjechië, de agegrouprace in Kalrovy Vary, afgewerkt. Hier mocht ik mij uitleven in het zwemmen en fietsen, maar moest ik mij nog inhouden bij het lopen. Het is voor mij dus wel spannend om in Lille te starten omdat ik mijn niveau momenteel moeilijk kan inschatten”, vertelt de studente kinesitherapie aan de VUB. “Ik heb een dikke maand niet mogen lopen en ik ondervind sindsdien geen pijn meer. De opbouw naar volledig en onafgebroken lopen verliep echter wel traag.”

Lenaertz neemt in oktober even een mentale rustperiode omdat ze toch een heel jaar bleef doortrainen.

“Na die twee weken kan ik terug beginnen met focus op de komende Olympische Spelen van Tokyo en de kwalificatiewedstrijden daarvoor. Tot de zomerspelen van Tokyo staan mijn studies zeker op een lager pitje en wordt de prioriteit gegeven aan training”, stelt Kiara die daarbuiten nog flink wat hobbies onderhoudt. Ze is graag bezig met bakken. Het resultaat deelt ze dan met haar kotgenoten of met haar ouders. Verder is ze nog Zweeds aan het leren en leest ze af en toe wel eens een boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *