logo Casalina

Jong triatlontrio moest even on hold

Jong triatlontrio moest even on hold
Trainer Johny met zijn drie atleten. Foto: Johny Van Nuffelen

Het beloofde een mooi jaar te worden voor jonge triatleten en leeftijdsgenoten Wout Van Nuffelen (16) uit Scherpenheuvel , Klaas Michiels uit Aarschot en Sterre Hendrickx uit Laakdal. Het trio dat uitkomt voor het Kempisch Triatlon Team Nijlen nam de seizoensstart met enkele veldlopen om de loopprestaties op peil te houden en Sterre vond een extra passie in het veldrijden. Hun paasstage was geboekt maar… toen kwam Covid-19 aan de oppervlakte.

Zwembaden gingen dicht, wedstrijden werden geannuleerd. Zelfs samen trainen was even niet meer toegestaan.

“De onwetendheid over hetseizoen maakte het voor de atleten extra moeilijk om zich goed te kunnen voorbereiden op een mogelijke eerste wedstrijd. Drie maanden lang bestond er geen mogelijkheid om een degelijke zwemtraining af te werken. Met wetsuit aan en rekker rond de buik vastgemaakt aan het kleine zwembad in de tuin, probeerde Wout wel af en toe zijn zwemtechniek te onderhouden. Dat was geen makkelijke opgave in zwemwater van zestien graden.  Af en toe kon hij gebruik maken van een zwembad met tegenstroom bij vrienden”, herinnert vader en trainer Johny Van Nuffelen zich levendig. “De loop- en fietstrainingen konden gelukkig wel doorgaan, dan werd er daar maar een tandje bijgestoken.”

Wout Van Nuffelen deed ondertussen enkele puike testen bij Triatlon Vlaanderen. Tijdens het  Supersprint Triatlon Testevent in Willebroek zette hij een mooi resultaat neer.  Dit ging niet onopgemerkt voorbij, wat resulteerde in een gegeerde nationale jeugdselectiebij de ‘Young Hammers’.  Met een F-statuut, en ondersteuning van A-trainers van Triatlon Vlaanderen, kan hij met vertrouwen werken aan zijn ontwikkeling. Voor  Van Nuffelen is het als eerstejaars in de categorie 16-17 jaar wennen aan de nieuwe langere afstand. Begin september volgt het BK jeugdtriatlon en nadien ook het BK jeugdduatlon.

Voor Klaas Michiels komen er dit jaar nog twee belangrijke wedstrijden op de proppen. Dat zijn het Belgisch kampioenschap jeugdtriatlon op 6 september en het nationale kampioenschap jeugdduatlon in oktober.  Als tweedejaarsatleet mag hij daar podiumambities ambiëren.

Sterre Hendrickx wil in haar tweede jaar veldrijden zich verder ontwikkelen in deze sport in combinatie met triatlon. Wat de toekomst brengt en tot waar een atleet zal komen weten we niet. De drie vormen een hecht trainingsgezelschap. Ze ontmoeten elkaar wekelijks op de looppiste, tijdens fietstrainingen en zwemtrainingen. Een stage in het zonnige Saint-Raphaël in Frankrijk staat normaal gezien ook jaarlijks tijdens de paasvakantie op het programma.

Begin 2020 ontstond voor deze atleten de vzw Team 3sportscoaching. Een vzw met het doel om deze talenten nog meer kansen te geven om zich te ontwikkelen. Dat is niet het enige objectief, dat is ook om enkele recreatieve sporters samen te brengen. Meer info op www.3sportscoaching.be/team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *