logo Casalina

Jolien Vermeylen verrast met Belgisch goud op sprintafstand

Jolien Vermeylen verrast met Belgisch goud op sprintafstand
Jolien Vermeylen in actie Foto: Gert-Jan D’Haene

In het Antwerpse Viersel is triatlete Jolien Vermeylen uit Averbode tot haar eigen verrassing Belgisch kampioene sprinttriatlon geworden. Ze mocht na afloop haar tweede Belgische driekleur in deze discipline in ontvangst nemen. De twintiger van de Antwerpse Atriacformatie koos de kaart van het offensief en verraste zo titelkandidates  Hanne De Vet en Laura Swannet, die ze respectievelijk naar het zilver en brons verwees.

“Ik had dit helemaal niet verwacht, ik had zo’n dag waarop ik heel goed was en waarin alles lukte. Bij mijn eerste titel had ik op voorhand gezegd dat ik wou winnen en men verwachtte dat enigszins rondom mij. Nu probeerde ik dat ook, maar ik werd niet tot de favorieten gerekend. Toen Hanne en ik begonnen lopen, rekende niemand erop dat ik ging winnen. Ergens niet verwonderlijk omdat op de T3 Series in Willebroek een goede maand geleden, ze nog mijn maat nam en ze een zeer snelle looptijd realiseerde. Gelukkig was het in Viersel anders. Ik ben ook blij voor onze ploeg dat we het in deze T3 Series in Viersel ook goed deden”, blikt ze terug. “In het seizoensbegin ging het nog niet prima. Ik had drie maanden amper gezwommen en minder gewerkt aan mijn lopen. Gelukkig kon ik die tendens ondertussen keren. Mijn conditie is momenteel zoals ze moet zijn. Vorig weekend was ze uitzonderlijk goed. Gelukkig kon ik mijn vorm goed doseren. Het seizoen duurt nog even, het zal kort en krachtig worden.”

De lerares wiskunde aan het eerste middelbaar aan de KSD Diest start volgend weekend in de Grand Prix Triatlon in het Franse Quiberon nabij Lorient ten zuiden van Bretagne. Daar zal ze meedingen, zowel collectief voor haar Franse team les Tritons Meldois, als individueel voor het best mogelijke resultaat. Daarna volgen het Belgisch kampioenschap over de kwartafstand aan de Meren van de Eau d’Heure in Henegouwen, de indoormanche ETU in het Franse Lièvin, de Belgische kampioenschappen mixed relay in Lille en de nationale titelstrijd voor ploegen in Doornik.

“Ik streef die doelen na, maar wat zal plaats vinden en wat niet? Momenteel staan deze uitdagingen onder voorbehoud. Hopelijk komt het goed”, besluit de winnares.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *