logo Casalina

Herent op 3 en 24 in Franse Ironman 70.3

Herent op 3 en 24 in Franse Ironman 70.3
Na de race trokken Seppe Odeyn (l) en Pieter Heemeryck in Daft Punkstijl huiswaarts

In de Ironman 70.3 in het Franse Sables d’Olonne mocht Pieter Heemeryck uit Herent na afloop op het derde podiumtrapje gaan staan. De topper van Domo-Scott liep nog tijdens het eerste deel van de afsluitende halve marathon aan de leiding, De Amerikaan Von Berg liep hem nog voorbij met zeven kilometer in de aanslag, in de ultieme slotfase liep de Fransman Costes naar plaats twee. Dorpsgenoot van Heemeryck, Seppe Odeyn werd 24ste.

Pieter Heemeryck kwam na een kleine kilometer zwemmen met een handvol anderen in de kopgroep op het droge. Na zijn minste discipline, het zwemmen moest Odeyn negen minuten goed maken op de eersten. Op de fiets scheidde Heemeryck zich af met Von Berg en Costes, dan al. Het trio verzamelde drie minuten bonus op Van Lierde en Goetstouwers. In de finale loopdiscipline wisselde Heemeryck goed, hij begon eraan met een halve minuut voor op Von Berg. Daarna liepen Von Berg en Costes een hoger toerental, Heemeryck eindigde op ongeveer twee en een halve minuut van winst.

“Ik ben wat ontgoocheld, want ik was enorm sterk op de fiets. Jammer genoeg kostte een klein hongerklopje mij uiteindelijk de overwinning. Maar ik ben ook blij dat we terug op een veilige manier konden en mochten racen en dat ik na afloop opnieuw op een podium kon staan”, wist de derde kort na zijn wedstrijd. Hij doet  volgende week in Menen mee aan de afscheidsrace van Frederik Van Lierde, de week daarna volgt een kwarttriatlon in Duitsland.

Seppe Odeyn (l) en Pieter Heemeryck voor de start

“Ik heb slecht gezwommen, daarna heb ik gelukkig goed gefietst en gelopen. Het was op zich wel een mooie wedstrijd die de moeite waard was om aan deel te nemen”, aldus Odeyn die de komende periode geen doelen meer lijkt te hebben. Daar het BK over de volledige triatlonafstand, de Ironlakes Triatlon aan de Meren van L’eau D’heure (19/09), niet meer doorgaat. De gemeenteraad van Froidchapelle annuleerde onlangs het evenement abrupt. “Ik moet nog even op zoek naar een haalbaar alternatief voor het BK”, besloot Odeyn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *