logo Casalina

Dries Matthys ontwikkelt zich vanaf 2021 verder bij KTT – Zamaro

Dries Matthys ontwikkelt zich vanaf 2021 verder bij KTT – Zamaro
Dries Matthys op de fiets Foto: Foto: Sander Raeymaekers

Wezemaalse triatleet Dries Matthys (23) kijkt met fierheid terug op twee jaar Triatlon Duatlon Leuven waarin hij onder andere de nationale beloftentitel op zak stak en de T3 Series won met zijn team. Hij bekijkt het als zijn beste twee competitiejaren ooit tot nu toe, de student industrieel ingenieur aan de KU Leuven. In 2021 stelt hij zich een internationaal wedstrijdprogramma als doel terwijl hij de jeugd van de KTT-formatie wijsheid wilt bijbrengen.

“Ik heb mij ondanks corona extreem geamuseerd. Er waren weinig mogelijkheden om te racen, dat is voor iedereen hetzelfde en ik heb me er gewoon niet veel van aangetrokken. Ik heb samen met mijn maten hard getraind in mijn groep. Ik heb me gewaagd aan Zwiftracen en aan wat time trials op de piste lopen. Racen doe ik supergraag maar zelfs als dat wegvalt kan ik het niet laten om elke dag proberen beter te worden. Op het einde van het seizoen waren er wel enkele wedstrijden, waar een vice-beligsche titel en daarbij inbegrepen een nationale beloftentitel de dikste uitslag is, maar ook de Relay in Lille was goed, waar ik toch de Belgisch kampioen Christophe De Keyser kon terughalen als tweede man bij Triatlon Duatlon Leuven. Dit was een seizoen waarin ik op mentaal en fysiek veel gegroeid ben, hopelijk is dat zichtbaar in 2021.”

Matthys won voorbije jaar nog in Tsjechië Foto: City Triathlon  Karlovy Vary
Matthys won voorbije jaar nog in Tsjechië Foto: City Triathlon Karlovy Vary

Na twee succesvolle jaren bij de groen-zwarte brigade van TDL-Forsite besliste Matthys om over te stappen naar KTT-Zamaro.

“Ik heb mijn twee beste triatlonjaren beleefd bij Triatlon Duatlon Leuven en ik ben hen hiervoor ook zeer dankbaar. Om verder te groeien als atleet heb ik besloten naar KTT-Zamaro over te stappen, met focus op een internationaal programma. Samen met mijn trainingsmaten Thomas Guilmot en Jorre Van de Weyer gaat de PTC-KTT trein hopelijk niet te stoppen zijn volgend jaar. Ik hoop bij KTT ook als kopman een voorbeeldfiguur te kunnen zijn voor de uitgebreide jeugdwerking. Naast zelf het hoogste te ambiëren, haal ik extreem veel inspiratie uit jonge gasten kleine dingen bijbrengen en mijn ervaring door te geven. Ik hoop dat te kunnen doen bij KTT ‘lead by example’.”

2021 moet het jaar worden waarin Dries Matthys hopelijk internationaal zijn stempel kan drukken.

“Dat is alleszins de bedoelding. De hoofddoelen zouden de twee world cups in het Italiaanse Arzachena en het Tsjechische Karlovy Vary zijn. Dat zijn twee heuvelachtige parcours waarop ik mijn power op de fiets goed kwijt kan en hopelijk een mooie race kan neerzetten. Ook zou ik als eerstejaarsalite wel graag een Belgisch kampioenschap winnen, met een tweede plaats koop je niet veel. Een triatlon over halve afstand meepikken op het einde van het seizoen zit zeker in het achterhoofd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *