logo Casalina

Deborah Van Gossum een seizoen op de korte afstand én dat rendeert

Deborah Van Gossum een seizoen op de korte afstand én dat rendeert
Deborah Van Gossum met dochter Liese in Bütgenbach Foto Nelis Pex

Scherpenheuvelse triatlete Deborah Van Gossum boekte andermaal een podiumplaats op de korte afstand en wel in Bütgenbach in de Oostkantons. Ze zag daarenboven haar dochter en oogappel Liese ook haar eerste stapjes zetten in het sportieve enkele uren na haar wedstrijd.

Het is niet dat de zwemster de lange afstand beu is, maar het is gezien de gezinssituatie moeilijk om trainingsmomenten te vinden

“Dit jaar ga ik geen hele triatlons doen omdat het soms moeilijk combineerbaar is met het gezin en omdat er zoveel tijd kruipt in de fietstrainingen. Misschien dat ik in september nog wel een halve triatlon ga meedoen, maar dat valt nog af te wachten.”

Ze won eerder op de sprintafstand in Middelkerke en in het Luxemburgse Echternach zat er een tweede plaats in

“Ik had me in laatste instantie nog ingeschreven voor de sprinttriatlon van Bütgenbach. Nnormaal ging ik in de kwarttriatlon van Kapelle-op-den-Bos afwerken, maar deze wedstrijd werd omgevormd naar een duatlon door blauwalgen in het water. Dat zag ik dus minder zitten”, stak de dertiger van Go Like Hell Scherpenheuvel van wal. “Door het warme weer van de voorbije dagen was het zwemmen zonder wetsuit, iets wat in mijn voordeel is. Ik had na het zwemmen om en bij de twintig seconden voorsprong op tweede Anna Müller en ongeveer veertig seconden op derde Mélanie Massant. Het fietsparcours was redelijk zwaar, ik moest heel wat bergop verteren met ongeveer vierhonderd hoogtemeters verspreid over twintig kilometer. Anna Müller reed een sterk eerste stuk en kwam mij al snel voorbij gereden en ik bleef op een seconde of twintig hangen. Melanie kwam ook tot bij mij gereden en we zijn dan samen de wissel binnen gereden op twintig seconden van de leidster. Melanie had een snellere wissel waardoor ik een gaatje moest laten. Ongeveer halfweg het looponderdeel kon ik het gaatje terug dichten, aan de finish verloor ik de sprint om de tweede plaats. Het loopparcours was ook redelijk zwaar, een stuk offroad en bergop lopen. Anna Müller had haar voorsprong ondertussen uitgebouwd naar één minuut.”

Deborah Van Gossum als derde op het podium in Bütgenbach
Deborah Van Gossum als derde op het podium in Bütgenbach Foto Nelis Pex

Dochter Liese stond ook paraat in de Oostkantons

“Ons Liese wou ginds persé aan de kidsloop meedoen. Het was helemaal haar idee. Mijn race was afgelopen om 15 uur, de hare begon om 17.30 uur, dat was even wachten. Ze wou winnen, maar ze kwam vooraan ocharme niet in het verhaal voor. Ze is vier jaar en er deden ook kinderen tot acht jaar mee, zij stond daar als kleinste pruts tussen. Ze vond het wel leuk en dat is het belangrijkste.”

Liese Pex (r) als jongste deelneemster in Bütgenbach
Liese (r) als jongste deelneemster in Bütgenbach Foto Nelis Pex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *