logo Casalina

De Belgian Double Triathlon is er na 29 jaar opnieuw in … Haacht en Tildonk

De Belgian Double Triathlon is er na 29 jaar opnieuw in … Haacht en Tildonk
Illustratiebeeld Belgian Double Triathlon in Haacht Foto Belgian Double Triathlon

Negenentwintig jaar na de eerste editie komt de the Belgian Double Triathlon, een race van de IUTA ofte International Ultra Triathlon Association terug naar onze contreien. In het weekend van 16 en 17 juli 2022 zullen in Haacht en Tildonk triatlons plaats vinden, de langste met een lengte van 7,6 kilometer zwemmen, 360 kilometer fietsen en 84,4 kilometer lopen.

Om de dertigste verjaardag van deze race te vieren hopen ze hopelijk een nieuw wereldrecord te vestigen op deze ongebruikelijke afstand

Mario Huys deed dat op 21 juli 1993 in en rond Leuven in een tijd van 19 uur 54 minuten en 48 seconden. Hij was de eerste die onder de grens van de twintig uur dook op deze afstand.

Uiteraard zijn er voor dit evenement midden juli 2022 in Haacht en Tildonk nog enkele vrijwilligers nodig. Het is de bedoeling dat dit de generale repetitie zal worden voor de dertigste verjaardag en de editie van 2023. Meer info en de planning vallen hier te vinden.

Buiten de dubbele afstand staan er dat weekend ondermeer relay-, jeugd en sprinttriatlons op de planning. Dit niet alledaagse project krijgt de steun van International Ultra Triathlon Association en Triatlon Vlaanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *