logo Casalina

Coronamaatregelen leverden Koen Veramme een goede voorbereiding op

Coronamaatregelen leverden Koen Veramme een goede voorbereiding op
Koen Veramme loopt in de richting van TD Leuven

Leuvense triatleet Koen Veramme doet er nog een seizoen bij. De routinier van het Antwerpse Atriac Team heeft zijn jaarlijkse vaste afspraken al aangestipt en hoopt op succes zeker na een zo goed als perfecte voorbereidingswinter. Zelden kon hij zo’n perfecte basis leggen voor toch al zijn 25ste seizoen!

Veramme begon op zijn zestiende met de triatlonsport…

“Hopelijk komen er nog wat wedstrijden. Ik reken op de T3-series, de nationale kampioenschappen en de zware triatlon op en rond Alpe d’Huez. Die wedstrijden zijn alvast aangestipt in mijn agenda, triatlons in eigen provincie horen daar voorlopig niet bij”, schetst Veramme. “Ik heb zelden zo’n goede voorbereidingswinter beleefd. Ik heb systematisch mijn trainingen kunnen afleggen. Dankzij de Coronamaatregelen maakte ik ook eens een winter mee zonder ziek te zijn. In de loop van de voorbije jaren stapelde ik de verkoudheden op, dat was nu niet het geval. Als triatleten zijn we trouwens ook bij de gelukkigen die onze hobby’s kunnen blijven uitoefenen. De zwembaden zijn open én je mag lopen en fietsen waar je wil. Bovendien trainde ik toch quasi altijd alleen. Een individuele sport uitoefenen is op dit moment zeker een voordeel. De stages in de zon en warme temperaturen mis ik natuurlijk wel, maar we kunnen niet klagen op dit moment in België.”

De eerste wedstrijd van Veramme is gepland op zondag 9 mei en is meteen het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon op de Antwerpse Linkeroever. Het zal een kleine “thuisrace” worden voor Veramme gezien zijn eigen Atriacformatie instaat voor de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *