logo Casalina

Charlotte Verhaegen vindt zuurstof in de triatlonsport

Charlotte Verhaegen vindt zuurstof in de triatlonsport
Charlotte Verhaegen staat op de fiets haar mannetje

Herentse triatlete Charlotte Verhaegen heeft op sportief competitief vlak een blanco jaar achter de rug. Op professioneel vlak heeft ze het veel drukker gehad als gynaecologische oncologische verpleegkundige aan het UZ Gasthuisberg in Leuven. Ze duidde tussendoor haar broer Hendrik-Jan aan als haar coach. 

“Mijn 2020 was niets bijzonder, ik heb geen wedstrijden gedaan. Ik heb de focus gelegd op zwaktes en het lopen verbeteren. Voor 2021 heb ik nog geen echte plannen gemaakt. Ik was in 2020 geplaatst voor het wereldkampioenschap in Nieuw-Zeeland en die kwalificatie is doorgeschoven naar het Amerikaanse Utah dus voorlopig, is dat het enige doel. Ik heb voorlopig geen wedstrijdlicentie genomen”, opent de steeds gemotiveerde twintiger.

Haar broer en triatleet, Hendrik-Jan Verhaegen traint Charlotte sinds vorige seizoen.

“Dat is leuk. Ik heb bij mijn vorige trainer Peter Vervoort veel geleerd en veel mooie dingen bereikt, maar soms zijn veranderingen nodig. Het was voor mij een heel andere manier van trainingen beleven, maar ik geniet er terug meer van en het verloopt best goed. Ik denk dat we een goede wisselwerking hebben. 2020 is in mijn optiek niet verloren. Ik denk dat ik sowieso wel een break in mijn wedstrijden kon gebruiken. In tegenstelling tot velen heb ik als verpleegkundige tijdens de lockdown ook gewoon verder gewerkt en niet extra veel volumes heb getraind. Vanaf de zomer kon ik echt beginnen te focussen op het lopen en ik ben heel blij met die evolutie.”

Door haar sport kon en kan ze wel af en toe haar gedachten verleggen.

“Ik sta nu op de dienst gynaecologische oncologie. Er zijn hier dus niet meteen de hoog risico contacten met corona, maar ons werk is toch wel goed blijven verder gaan. In de zomer hebben we zeker een deel dingen gezien, die vermeden hadden kunnen worden als de continuïteit beter gegarandeerd was gebleven tijdens de eerste lockdown. Ik heb het gevoel dat tijdens de laatste maanden de mensen wel beter zijn blijven komen. De toekomst kan natuurlijk het tegendeel bewijzen. Gelukkige heb ik mijn sport wel altijd kunnen uitoefenen, dat is soms een beetje wegvluchten uit harde realiteit van oncologie”, wist de Herentse die samen met Meerbeekse triatlete Valerie Van Hauwaert van plan is om naar het WK in Utah te reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *