logo Casalina

Benny Peeters wint zijn agegroup H50 in de Ironman 70.3 Mallorca

Benny Peeters wint zijn agegroup H50 in de Ironman 70.3 Mallorca
Benny Peeters is tevreden met zijn winst in de H50 in Mallorca

Samen met de volledige Ironman van Vichy was de Ironman van Mallorca over de halve afstand het doel van Aarschotse triatleet Benny Peeters. Daags voor Mallorca kreeg de vijftiger van het Aarschots Triathlon Team (AATT) het goede nieuws dat hij in 2022 naar het wereldkampioenschap triatlon mocht gaan in Hawaï. Dit had hij te danken aan een vijfde stek in zijn agegroup in Vichy. Voorlopig zijn ze met twee bij het AATT, Maarten Vermeulen mag ook naar het WK, in de M35 werd hij er vierde. Sindsdien is de leraar L.O. nog aan het recupereren van die prestatie.

“Ik heb mijn agegroup gewonnen in 70.3 van Mallorca bij de H50, daarmee was ik enorm blij. De dag voordien had ik ook een mail gekregen van Ironmanorganisatie dat ik toch een ticket voor Hawaï 2022 had verkregen. Dit dankzij mijn vijfde plaats in de volledige Ironman van Vichy, die in augustus plaats vond. Deze wedstrijd in Frankrijk was een race die van vorig jaar verschoof door corona. Vichy was op die manier dit jaar een hoofddoel geworden. Samen met het BK kwart en over de sprintafstand, nu ik dit jaar vijftig ben geworden. Op BK kwart in Mechelen was ik tweede, op het BK sprintafstand”, somt hij op.

De race in Mallorca over de halve afstand kwam er in laatste instantie bij.

“Ik was teleurgesteld door de eerdere niet-selectie voor Hawaï na die vijfde stek in Vichy. Daar waren ter plaatse maar twee WK-slots omdat de Hawaï organisatie nog onzeker was. Net de dag voor Mallorca kreeg ik via mail te weten dat er uiteindelijk toch meerdere slots waren. Bij deze toch mijn doel bereikt. Ik plaats me na tien jaar opnieuw voor het WK. Ploegmaat Maarten heeft dezelfde mail gekregen, we zijn dus voorlopig met twee. Mijn broer Peter hoopt ook nog een mail te krijgen. Anders gaat hij met Dorien Heylen in het begin van volgend seizoen naar Frankfurt in een poging om daar een ticket te veroveren voor Hawaï 2022.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *