logo Casalina

Benny Peeters plaats zich voor het WK Ironman over de halve afstand

Benny Peeters plaats zich voor het WK Ironman over de halve afstand
Benny Peeters onderweg naar de finish in Maastricht Credits Annicq Labens

Aarschotse triatleet Benny Peeters had het voorbije weekend een tussendoortje gepland in Maastricht, de Ironman 70.3. Voor de normale medemens in deze zomerse omstandigheden een schier onmogelijke opdracht in de vorm van 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer lopen. De vijftiger van het AATT (Aarschotse Triathlon Team) had er geen doel van gemaakt, maar boekte warempel resultaat in zijn leeftijdscategorie H50.

“Eigenlijk was Maastricht een wedstrijd tussendoor en stelde ik dit jaar veel andere doelen”

“Dit neemt niet weg dat ik het goed wilde doen. Het was een droom om mijn stunt van vorig jaar in Mallorca op de 70.3 over te doen. De winst pakken bij de H50 . Net zoals ik Mallorca zette ik de wedstrijd helemaal naar mijn hand tijdens het lopen. Dat is de discipline waar ik vroeger veel plaatsen verloor, de voorbije twee jaren kan ik rekenen op het tegenovergestelde. Tijdens het zwemmen moest ik zoals altijd de schade zo veel mogelijk proberen te beperken. Het is niet mijn favoriete onderdeel, maar het hoort erbij”, opent de winnaar. “Tijdens het fietsen vond ik vrij snel het juiste tempo al had ik veel zin om sneller te gaan. Met de jaren ervaring die ik ondertussen al op de teller heb, weet ik dat ik beter niet blijf aandringen. Ik weet dat vanaf een halve triatlon om af te sluiten de uitslag opgemaakt zal worden.  Ik begon als derde aan het lopen op ruim één minuut achter de leider en de tweede.”

Zijn broer Peter die door een langdurige blessure niet kon meedoen, speelde hem nuttige wedstrijdinfo door

“Hij komt gelukkig wel graag zijn jongere broer toejuichen en speelde me nuttige zaken door. De meegereisde supporters bleven me steeds maar vooruit roepen, wat resulteerde in een voorsprong van 4 minuten aan de eindstreep. Kortom even de puntjes op de i zetten. In mijn achterhoofd had ik dit zo gehoopt en als het dan nog uitkomt, is het nog eens zo schoon. Ik moest geen seconde nadenken of ik het WK-ticket zou aannemen. Zo kan ik na het WK in Hawaï over enkele weken al meteen uitkijken naar het volgende WK maar dan van over de halve afstand in Finland in 2023. Dit jaar wild ik persé de BK’s betwisten om nog de laatste lacune op mijn erelijst af te vinken.  Mijn laatste kans dit seizoen is het BK 1/2 in aan de Lacs d’Eau d’Heure half september. Hier zal het moeten gebeuren, dat is de laatste kans. Dat is de wedstrijd waar ik mijn seizoen op heb afgestemd. Een week na deze wedstrijd reizen mijn vriendin Annicq en ik af af naar het hete Hawaï voor uiteraard het WK en een verdiende vakantie… Mogelijk zal dit ook mijn allerlaatste volledige triatlon zijn en zal ik me meer toeleggen op de halve afstand.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *