logo Casalina

Alexe De Raedemaeker (15) wint X-Terra France

Alexe De Raedemaeker (15) wint X-Terra France
Alexe zegeviert in de X-Terra Frankrijk Foto: XTerra France, Thomas Devard

De vijftienjarige triatlete en wielrenster Alexe De Raedemaeker uit Zemst triomfeerde voorbije weekend in haar leeftijdscategorie in de X-Terra van Frankrijk. De tiener had een kleine minuut bonus op de tweede. Ze kan zich al negen jaar volwaardig triatlete heten en wel in de kleuren van SP&O Simac Triatlonteam Mechelen. Een klein anderhalf jaar geleden sloot ze zich aan bij de troepen van het AA Drink – Young Lions.

Alexe zwom 250 meter, fietste bijna vier kilometer en realiseerde een finale run van bijna twee kilometer in Frankrijk.

“Ik doe al sinds mijn zesde aan triatlon, fietsen is en blijft mijn favoriete discipline. Ik werd geïnspireerd door gemeentegenoten Seppe en Arthur Van den Boer om me verder te richten op deze mooie sport, waarin de variatie een troef is voor mij. Ik kan steeds op verschillende zaken trainen. Ik doe het nog steeds voor het plezier, we zien wel waar we zullen uitkomen”, wist de tiener die bij de Ursulinen in Mechelen naar haar vierde middelbaar Sociaal Technische Wetenschappen gaat. “Het voorbije weekend stonden we met zijn honderd aan de start in het Franse Xonrupt-Longemer, Lorraine, daarbij 35 meisjes. Het zwemmen verliep vlot, daar ik als tweede overall op het droge terecht kwam. De daaropvolgende wissel verliep iets minder vlot. Op de fiets kon ik mijn positie goed behouden, net zoals bij het lopen waarin ik mijn leiding succesvol heb verdedigd. De tweede volgde op vijftig seconden. Het was wel een leuk loopparcours waarop je over bomenstammen en bruggen moest raken”, aldus De Raedemaeker die haar eerste triatlonzege boekte.

Ze reed dit seizoen al koers in Heusden-Zolder maar wil nog veel leren bij de vrouwelijke nieuwelingen. Haar volgende triatlon is de X-Terra van Italië aan het einde van de zomervakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *