logo Casalina

Aarschots Triathlon Team snakt naar een sportief en organisatorisch topjaar 2021

Aarschots Triathlon Team snakt naar een sportief en organisatorisch topjaar 2021
Het Aarschots Triathlon Team in hun nieuwe outfit Foto: AATT

Bij het Aarschots Triathlon Team (AATT) hopen ze vurig dat 2020 en 2021 enorm verschillen. Dat zou dan betekenen dat hun 1/3de triatlon, sprint en start to triatlon deze zomer zou kunnen doorgaan en wel op zondag 18 juli. Dat zou eveneens willen zeggen dat ze zowel hun collectieve als individuele clubdoelen kunnen, of toch pogen, verwezenlijken. Voorts zullen de Aarschotse triatleten schitteren in een spiksplinternieuwe cluboutfit, net iets donkerder dan de voorbije tenues maar desalniettemin opvallend.

De specialist in de kwestie van verwezenlijken en de vele pogingen daartoe, is atleet en clubsecretaris Maarten Vermeulen.

“De organisatie van de Hageland Power Triatlon, de kortere Plas Triatlon en de start to triatlon zijn ondertussen opgestart met de aanvragen tot vergunningen en dergelijke. Na een licht aangepaste versie in 2019 door Werchter Classic en de geannuleerde editie van 2020 grijpen we terug naar onze klassieke formule. Die bestaat uit twee kilometer zwemmen in de Rotselaarse Plas, zestig kilometer fietsen vanaf Werchter en in het centrum van Aarschot en finaal vijftien kilometer lopen in het Aarschotse centrum. Uiteraard volgen we de situatie omtrent Covid-19 op de voet en kunnen we eventueel de wedstrijd coronaproof proberen te organiseren. Dan denken we bijvoorbeeld aan een rolling start in plaats van een massa-start, aparte startplaats voor elke wedstrijd,… Nieuwigheden zijn er voor de eigen wedstrijd niet, wel hebben we voor onze Nations Cup een andere partner. De Nations Cup is een ‘criterium’ van drie 1/3de wedstrijden met een klassement op tijd. We mikken hier zowel op de competitieve atleet, met prijzengeld, als op de recreant, die dan als het ware na de drie manches een volledige triatlon heeft afgewerkt. De wedstrijd in het Duitse Bonn wordt niet meer georganiseerd dus die wordt vervangen door een 1/3de in Viersel. Het Nederlandse Oud-Gastel blijft ook in 2021 de 1ste manche, op 26 juni”, wist een bedrijvige Vermeulen.

De delegatie van het Aarschots Triathlon Team in Oud-Gastel in 2019 Foto: AATT
De delegatie van het Aarschots Triathlon Team in Oud-Gastel in 2019 Foto: AATT

In de club zelf kijkt iedereen er vooral naar uit om weer in normale omstandigheden te trainen.

“Wij hebben een leuke mix van recreanten en competitieve atleten en iedereen kijkt uit naar een vrij normaal seizoen. Eén van de eerste doelen is het BK ploegentriatlon dat deze keer in Antwerpen zal plaatsvinden. Titels zullen we er niet halen, maar het is een ideale manier om aan teambuilding te doen. Individueel zijn er uiteraard ook verschillende doelen: de nieuwe leden mikken op hun eerste triatlon ooit. Enkele leden zoals Stefan Billet en David Briers wagen zich aan de Embrunman, één van de zwaarste triatlons. Anderen, onder meer Dorien Heylen mikken dan weer op hun eerste volledige triatlon en dan zijn er nog, zoals ikzelf en de gebroeders Peeters die zich willen kwalificeren voor het WK in Hawaï.”

Het was voor het AATT een moeilijk jaar.

“Dat was voor vele sportclubs zo maar ook voor ons met het wegvallen van de eigen wedstrijd. Ook andere kleinere evenementen die de clubkas spijzen konden niet doorgaan, zoals daar zijn de Rollenkoers, de run-bike-run,…. Gelukkig kunnen wij nog steeds rekenen op de steun van onze trouwe sponsors ook al hebben zij het ook zeer lastig. Dan denk ik vooral aan onze hoofdsponsor Chapewerken Vertessen, Toptours en café Knoet, die zwaar getroffen worden door de maatregelen. Toch hopen wij dat onze wedstrijd dit jaar wel kan doorgaan of ook onze club zal in zwaar weer terecht komen. Maar we blijven optimistisch, 2021 zal een beter jaar worden!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *