logo Casalina

Vrouwen Rugby Club Leuven geklopt door ervarener Gent

Vrouwen Rugby Club Leuven geklopt door ervarener Gent
De Leuvensen moesten soms optornen tegen een groenwitte Gentse muur

In topdivisie rugby wonnen de vrouwen van Gent op het veld van Leuven afgetekend met 0-45. Het komt over als een strenge score, maar het spelbeeld was evenwichtiger. Rugby Club Leuven kwam zelfs vier keer vlakbij een try, zo werden onder andere Tuybens en Rutsaert afgestopt op enkele decimeters van een score.

De partij begon met een minuut stilte voor Freddy Stevens die onlangs overleed. Hij steunde de club vele decennia met hart en ziel.

Gent begon met een hoge druk tot bijna tegen de achterlijn.

Rutsaert kon voorlopig ontzetten met een rake kick. De thuisploeg weerde zich goed in de scrums. Bij de bezoekers smeet Gernaey er af en toe stevig de beuk in. Iets na de twintigste minuut lijkt Gentse Timperman te zijn doorgebroken, haar pass belandde bij Leuvense Emmers en ontmantelde zo even het naderende gevaar. Kort nadien ontsnapte Timperman opnieuw en kon ze de score openen met een try, De Clercq zette de daaropvolgende conversion feilloos om, 0-7. Net na het half uur kon Timperman weer toeslagen en trof De Clercq raak met haar trap, 0-14. Kort nadien werd Leuvense Zutterman gewisseld voor Vanmeerbeek, daar Zutterman vermoedelijk een breukje opliep in haar linkervoorarm. Thuisspeelsters Verboven en Tuybens zaten nog dicht bij een score, maar het rustsignaal bracht redding voor de groen-witten.

In de tweede helft kwam Gent op toerental en diepte het de score uit.

Leuven verdiende meer, maar de groen-witten bezweerden het meeste gevaar in hun doelgebied. Leuven leed soms te vaak balverlies én Gent pakte uit door de ruimte op de flanken op te zoeken. Nadien kwamen Rutsaert en Tuybens bijna tot scoren, het was een verhaal van net niet. In de slotfase pikkelde één van de bezoekende uitblinkers, Van Landeghem, geblesseerd van het veld. Gent wou de score nog opdrijven en deed dat via een score van Timperman en de conversion van De Clercq. Gent was veel sterker tegen een Leuven in evolutie, maar dat is geen schande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *