logo Casalina

Sara Pille mag bij haar eerste nationale selectie al starten tegen Portugal

Sara Pille mag bij haar eerste nationale selectie al starten tegen Portugal
Sara Pille (centraal) legt het uit Credits https://www.instagram.com/holdstockphotography/

Rugbyspeelster Sara Pille (20) zal komende zaterdagnamiddag vlinders in de buik voelen daar ze haar eerste selectie met de nationale ploeg beet heeft. Ze start zelfs in de basis als winger, dit doet ze samen met haar ploeggenote bij Rugby Club Leuven, Marie Rutsaert die als flanker de aftrap meemaakt.

“Het seizoen verloopt redelijk vlot, zeker omdat we met Leuven op kop staan in tweede divisie. Ik heb het gevoel dat ik voor het eerste keer na mijn zware knieblessure mijn inner rugbyvreugde heb teruggevonden en dat doet wel heel veel”, wist Pille uit Ganshoren die werd geopereerd eind december 2020 en terug in competitie trad in september 2021. “Ik begon ongeveer drie jaar geleden in het eerst team bij Leuven, veel oudere spelers waren er net vertrokken en ik had al drie jaar ervaring bij Rugby Pajot en een jaartje nationale sevens in de benen.”

De heenmatch verloren de Belgischen met 10-8 op Portugal

“Aangezien het mijn eerste keer is dat ik mee zal spelen, heb ik nog geen grote verwachtingen, ik heb vooral gezonde zenuwen en hoop dat we het als ploeg tot een goed einde kunnen brengen. Vorige keer hebben we met 10-8 verloren op hun veld, dus we hebben goede hoop op een goede afloop. Naar aanleiding van de trainingen de voorbije weken zal ik starten op de wing als nummer 11. Ik heb sinds juni heel wat vooruitgang geboekt en dat is de trainers niet voorbij gegaan. Ploeggenote Marie start als flanker op de 7. Dat is betekent voor mij een voordeel, aangezien het me wat rust geeft wetende dat er met mij iemand op het veld staat die me kent en waarop ik kan rekenen als ik me wat minder voel of stress zou hebben”, wist de studente Bewegings- en revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven die in december 21 lentes zal tellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *