logo Casalina

Rugby Club Pajot zoekt nieuwe leden

Rugby Club Pajot zoekt nieuwe leden
Foto: Bettina Couck. De Pajotse ladies in actie.

Rugby Club Pajot uit Sint-Kwintens-Lennik hoopt om een volledig seizoen te kunnen spelen. De mannen treden opnieuw aan in derde divisie, de Pajot Ladies mogen een reeks hoger aantreden na een competitiehervorming. De rood-groen-witten rondden de kaap af van de 250 leden, maar willen meer en organiseren daarom komende zaterdag een jeugdinitiatie.

Op negen jaar bestaan groeide de fiere rugbyclub uit tot 250 leden. Daarvan zijn er 150 leden die behoren tot de jeugdreeksen. Ze zijn in iedere leeftijdscategorie competitief vertegenwoordigd.

“Onze mannen loeren op top zes in derde divisie. De vrouwen mikken op het behoud gezien ze recentelijk een reeks hogerop mochten. In tweede divisie kwamen oorspronkelijk acht teams uit, dat werd uitgebreid naar tien. Onze vrouwen stonden bij de stopzetting van de competitie door covid 19 voorlopig tweede en maakten nog volop kans op het kampioenschap. Finaal stegen ze terecht, maar als tweede”, licht sportief verantwoordelijke Aswin Dereymaker toe. “Onze voorbereiding verliep allesbehalve simpel. We moesten creatief zijn op training. Eerst trainden met zo van die grote zwembuizen rondom ons, dit om de veilige afstand te kunnen garanderen. Daarna konden we contactloos rugby spelen, sinds een week is full contact toegestaan. We vermijden wel de contactintensieve handelingen zoals bijvoorbeeld een scrum”.

De vrouwen openen hun competitie op zaterdag 3 oktober op Hamme, de mannen gaan op zondag 11 oktober op bezoek bij Brussels Celtic.

Deze zaterdag op 5 september organiseren ze tussen tien en twaalf uur in de voormiddag een startdag voor de jeugd. Ze willen hen verwelkomen met een initiatie op hun veld in de Frans van der Steenstraat. Geïnteresseerden moeten hun eigen drinkbus meenemen, een mondstuk is voorlopig nog niet nodig. Meer info valt te vinden op www.rugbypajot.be en op https://www.facebook.com/events/s/startdag-rc-pajot-2020/520965525380269/?ti=cl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *