Q8 tempo oil banner

 

logo Casalina

Rugby Club Leuven ontvangt zondag topper Boitsfort in bekerclash!

Rugby Club Leuven ontvangt zondag topper Boitsfort in bekerclash!
Rugby Club Leuven ontvangt zondagnamiddag aan de Koetsweg in Kessel-Lo topper Boitsfort

Rugby Club Leuven (D2) ontvangt zondagnamiddag topper Boitsfort (D1) in de tweede ronde van de Belgian Cup. De Leuvenaars krijgen de gezien het divisieverschil de rol van de underdog toegeschoven. Daar is Leuvense fly-half Aliyar Zahedi Vafa (21) uit Wezembeek-Oppem het niet helemaal mee eens. Hij bracht in zijn jeugd vijf seizoenen bij de tegenstander, dus hij weet wel aar hij zich aan kan verwachten.

Zahedi Vafa ontdekte de rugbysport bij BUC Rugby Saint-Josse in Evere. Hij speelde er twee jaar met passie. Daarna volgden vijf seizoenen bij Bosvoorde.

“Dat waren superjaren, ik heb daar ongelooflijk veel geleerd op menselijk en rugbyvlak. Ik ging met de nationale ploeg U18, de Zwarte Duivels, naar het Europees kampioenschap. Ook met de Belgische sevensploeg betwistte ik mooie toernooien zoals die in Ierland, het Verenigd Koningrijk en Dubai. Ik studeer momenteel mijn derde jaar geneeskunde aan de universiteit van Bergen. Ik ben ook Nederlands aan het leren. Daar ik aanvoel dat ik dat in de toekomst nodig zal hebben, om te beginnen in mijn masterjaren aan de KU Leuven.”

De prille twintiger beseft dat Bosvoorde een pittige uitdaging zal worden.

“Het is een sterke ploeg die goed aan het seizoen begon, ze starten met onbeperkte mogelijkheden en uiteraard spelen ze een reeks hoger. Ongeacht die gegevens is alles mogelijk. We spelen thuis voor eigen publiek op een enorm kwaliteitsvol veld. We hebben ook heel goede trainingen achter de rug. Iedere club heeft zijn idee om zondag de wedstrijd te starten, zoals steeds zullen we ons moeten aanpassen aan omstandigheden die dan duidelijk zullen worden. Je kan het zeker als een galamatch bekijken. Ik droom zeker van de zege, hopelijk zal dat ook realiteit worden, we zien het wel.”

Rugby Club Leuven ontvangt om 15 uur Boitsfort in het kader van de tweede ronde van de Belgische beker op zijn mooie veld op de Koetsweg 204a in Kessel-Lo.

Rugby Club Leuven zal zondag soms eerst een stap moeten terug zetten vooraleer er enkele vooruit te zetten
Rugby Club Leuven zal zondag soms eerst een stap moeten terug zetten vooraleer er enkele vooruit te zetten

Geef een reactie