logo Casalina

Nieuw veld van Rugby Club Leuven ligt er

Nieuw veld van Rugby Club Leuven ligt er
Foto: Rugby Club Leuven

Ze ligt er dan eindelijk, het nieuwe synthetische veld van Rugby Club Leuven in Kessel-Lo. De club realiseerde iets strafs met deze aanleg daar dit terrein het enige geldige veld is in België volgens de IRB (International Rugby Board) normen. Na meer dan twee jaar zwoegen mag het resultaat gezien worden.

Rugby Club Leuven wachtte al sinds februari 2018 op groen licht voor de aanleg van een nieuw synthetisch kunstgrasveld aan de alomgekende Koetsweg. De club moest haar bouwplannen meermaals wijzigen: zo was er een greppel die te breed was en moesten ze hun belichting aanpassen om de vleermuizen niet af te schrikken. Gelukkig konden ze maanden geleden beginnen met de aanleg. Het veld moest 800.000 euro kosten, maar het kostenplaatje liep op tot ruim 965.000 euro.

In het terrein werden onder meer 130 ton rubber en 260 ton zand geïnvesteerd. Het heeft een onderlaag van een halve meter breedte met drainage en bevat zelfs een laagje met daarin vulkanisch gesteente net onder de bovenste twee lagen.

“We zijn heel blij dat het terrein er eindelijk ligt. We lopen wat voor op schema. Op dinsdagavond 1 september zullen we er voor het eerst trainen”, opent woordvoerder Wim Labie. “We gaan na dit veld nog onze infrastructuur zoals de kleedkamers renoveren en een nieuwbouw neerzetten. Die bouwaanvraag is al even de deur uit. Het zal wel geen sinecure worden. We zitten een beetje knel met de obligatielening die we uitschreven. Verder zijn door deze coronacrisis onze inkomsten zo goed als nihil, onze bar was één van de grote inkomsten en die lag lang stil”, geeft Labie mee.

Een unicum voor ons land is dat dit veld van 117 meter op 72 meter het enige dat goed gekeurd is naar internationale rugbynormen.

“In principe hebben we het enige veld in België waarop rugby van Europees en internationaal niveau kan gespeeld worden. Technisch gezien zijn er bekerfinales mogelijk zoals op de kleine Heizel in het verleden. Niet dat we daar luidop op hopen hoor. Een volledig seizoen in eerste divisie met de vrouwen en in tweede divisie met de mannen kunnen afleggen zonder gezondheidsproblemen is nu voor ons momenteel het belangrijkste. Ook hopen we dat de jeugd van de U16 en de U18 opnieuw aansluiting kan maken met de hoogste klasse”.

Het veld zal officieel geopend worden op familiedag van Rugby Club Leuven op 19 september. Ben je benieuwd naar rugby in het Leuvense, surf dan zeker eens naar https://rugbyclubleuven.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *