logo Casalina

Marie Rutsaert op internationaal avontuur met de nationale rugbyploeg

Marie Rutsaert op internationaal avontuur met de nationale rugbyploeg
Marie Rutsaert durft al tackelend wel eens pittig voor de dag te komen

Marie Rutsaert de ruggengraat van de vrouwen van Rugby Club Leuven was het voorbije weekend actief met de Belgische nationale ploeg op Portugees grondgebied. Ze was er getuige van een historisch gegeven, de Portugese nationale ploeg speelde voor het eerst met zijn vijftienen en wel tegen België. De Zwarte Leeuwinnen gingen er met een nipte 10-8 verliezen.

“Het was voor ons een zeer moeilijk in te schatten gegeven, gezien zij nog nooit met zijn vijftienen speelden. Ze wonnen meteen hun eerste ontmoeting, ze waren op enkele vlakken de betere. Het was zeer nipt, het kon beide kanten op. Zij scoorden twee keer, wij deden dat een keer en benutten een penalty. Met hun backs konden ze soms de juiste aanval op poten zetten. Het was ook duidelijk dat ze speelsters hadden met sevenservaring”, blikte de Leuvense flankspeelster terug.

Sinds 2016 speelde Rutsaert acht caps, meer wedstrijden waren er tot nu toe amper voor de nationale rugbyvrouwen.

“Dat is het gevolg van budgettaire redenen en de coronapandemie. Ik was er tot nu bij op de Europese kampioenschappen in Madrid en Waterloo en tijdens twee vriendschappelijke partijen. In Portugal was het de achtste keer, we hopen nu het vrouwelijke Belgische team een nieuw elan te geven en vorderingen te boeken”, wist Rutsaert die samen met de jonge Sara Pille de Leuvense delegatie vertegenwoordigt in het nationale team. Hun volgende uitdagingen dit seizoen zijn interlands tegen Duitsland en Roemenië.

Bij Rugby Club Leuven, gelegen aan de Koetsweg in Kessel-Lo, werd recent de eerste zege in topdivisie van het seizoen geboekt. Ze wonnen nipt van middenmotor Boitsfort met 26-25!

“Eindelijk die eerste seizoenszege. We hopen nog te winnen of als we verliezen dat het dan met defensieve bonuspunten zou zijn. Onze relatief jonge ploeg ontwikkelt zich dit seizoen goed en verder. Het ziet er goed uit, hopelijk uit zich dat nu ook in punten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *