logo Casalina

Gentse rugbyladies winnen voor het eerst en het laatst voor de coronabreak

Gentse rugbyladies winnen voor het eerst en het laatst voor de coronabreak
Charlotte Timperman met de bal onder de arm start haar volgende offensief

Op Leuvense ondergrond kaapten de Gentse rugbydames in topdivisie de zege weg met een propere 0-45. Bij de groen-witten, die nieuw zijn in de hoogste afdeling, was Charlotte Timperman één van de uitblinksters, zeker als we de cijfers bekijken, ze scoorde vier try’s.

Timperman was in vorm maar wijst naar haar ploeggenotes voor de inbreng.

“Het was leuk dat we onze eerst winst hebben kunnen behalen natuurlijk. Het hele team heeft hard gewerkt, zelfs tijdens de corona maanden was er twee keer per week een work-out via meetings samen met de coach. Ik denk dat ik namens iedereen in de ploeg kan zeggen, dat we ook veel te danken hebben aan onze coaches die heel veel tijd en energie in de ploeg hebben gestoken en steken. Het gegeven dat elke speelster in het team gemotiveerd is om te knallen in eerste en te zorgen dat we er kunnen blijven maakt ons als hecht team nog sterker. Onze ploeg is niet alleen een team maar ook één grote bende vrienden, namelijk onze eerste en tweede ploeg”, meldde de snelle aanvalster. “Ik kon die vier try’s scoren dankzij de mooie looplijnen van mijn team, ik moest gewoon nog afwerken. De verdediging stond ook goed, ik heb als full back geen enkele tackle hoeven maken, wat wil zeggen dat ze het top deden. Leuven langs hun kant kon ook wel bijna try’en, maar we hebben een holding kunnen doen. In de tweede helft hebben we de bal net op tijd kunnen weg kicken, voor ze deze konden afdrukken afdrukken”, kijkt Timperman terug op de wedstrijd. Ze was overigens jaren lang lid van de nationale sevensrugbyploeg tot ze het voorbije jaar ermee stopte.

Het zal gezien de competitiestop tot minstens 8 november voorlopig het laatste wapenfeit blijven van de Gentse Rugbyladies.

“Ik begijp wel dat die stop er kwam, wat moet dat moet. Samen met het team genoten we van elke match die we mochten spelen en elke training die we kregen. Ik hoop competitiegewijs eerder op uitstel dan afstel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *