Q8 tempo oil banner

 

De Cheeta’s van Haspinga Landen spelen met passie!

De Cheeta’s van Haspinga Landen spelen met passie!
RC Haspinga Landen - BW Est-Standard 66-15, het beeld spreekt voor zich

De Cheeta’s van rugbyclub Haspinga Landen openden met succes de competitie in divisie vier, de Challenge. De Hagelandsen speelden de twee voorbije seizoenen in deze reeks. Deze jaargang worden ze geconfronteerd met enkele nieuwe teams. BW Est-Standard was één van die nieuwe formaties. Dat leverde geen enorm probleem op, ze werden met 66-15 opzij gezet.

In deze competitie bestaan de ploegen uit tien speelsters. Een scrum vindt plaats met vijf meiden tegen vijf. Eerder won Haspinga op de openingsspeeldag al bij Le Stade Nivellois. 

Kapitein Tina Schevenels (28) uit Landen blikt tevreden terug op hun tweede wedstrijd.

“We hadden nog nooit tegen hen gespeeld, de inschatting was dus moeilijk. We zullen veel nieuwe teams leren kennen. In de loop van de eerste tien à vijftien minuten was het vooral kijken naar de tegenstander en oplossingen zoeken. Gelukkig viel onze eerste try al tijdens de eerste minuten. Dat gaf ons relatief snel een boost en een goede flow voor de rest van de ontmoeting. Zij bleven strijden en hadden nog twee à drie extra try’s kunnen maken. Ze zijn blijven gaan tot de laatste tien minuten. Na onze overwinning hebben we tijdens de derde time goed gevierd op de club. Ik heb een bak bier getrakteerd voor de Cheeta’s. Dat kon er wel vanaf na deze zege”, aldus Schevenels, die als nummer vier vooral verdedigende taken op zich neemt.

De meiden van Haspinga tonen zich ambitieus na deze 66-15-overwinning.

“Uiteraard begin je te dromen van meer na zo’n resultaat, uiteraard blijven we met beide voetjes op de grond. We hebben een bende getalenteerde dames die ervoor willen gaan. We spelen komende zaterdagnamiddag vanaf 15 uur bij Meetjesland Eeklo. We gaan ook hen moeten leren kennen, gezien de rugbytraditie in die streek zullen ze wel kwaliteiten hebben. We trekken met een positieve mindset naar het Oost-Vlaamse. We gaan er ginds voor de volle honderd procent tegenaan vanaf minuut één!”

Geef een reactie