logo Casalina

Bij de U16 van Rugby Club Leuven gebeuren de work-outs online

Bij de U16 van Rugby Club Leuven gebeuren de work-outs online
De U16 van Rugby Club Leuven (in blauw-wit) wonnen tijdens de voorbereiding van ASUB Waterloo

De Leuvense rugbyjeugd zit momenteel thuis, uiteraard als gevolg van de regeringsmaatregelen tegen covid 19. Op basis van loop- en andere oefeningen houden ze zichzelf fit, er wordt zelfs via Zoom samen virtueel aan work-outs gedaan. De tieners gingen normaal gezien in qualifier drie uitkomen, maar daar werd al snel een mouw aangepast.

“Als gevolg van een entente mochten we dan toch starten in qualifier twee”, opende trainer Marie Rutsaert met goed nieuws.

Hun aanvankelijke doel om was zich in de qualifier drie al na de eerste ronde te zien stijgen naar divisie twee. Ondertussen hebben ze al een competitiewedstrijd gespeeld en een paar vriendschappelijke wedstrijden tot alles stil viel.

“We verloren onze competitie-opener tegen het sterke Liège, het was achteraf bekeken wel een correct resultaat. Ondanks hun sterkte vielen er een paar sterke momenten langs onze kant te noteren. Het ontbrak ons op cruciale momenten aan dat tikkeltje meer rugby-IQ. Na het stoppen van de competitie en trainingen kreeg iedereen een loopschema opgelegd, we verrichten nu vanuit onze woonkamer Zoom work-outs. Zo blijven we bezig en in beweging. Qua competitie is het koffiedik kijken, zoals bij iedereen is het afwachten en bekijken wat de rugbybond beslist na deze lockdown light”, lichtte de coach toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *